De levensles van Laura Tesoro: "Het moet niet altijd perfect zijn om goed te zijn"

woensdag 26 januari 2022 - 09:00
Laura Tesoro werd bekend na haar deelname aan 'The Voice van Vlaanderen' in 2014. Tegenwoordig zit ze zelf in de stoel als coach bij 'The Voice Kids'. Siska Schoeters keek deze week samen met Laura in haar fotoalbum.

Koen Wauters

In 2014 deed Laura mee met ‘The Voice’. Kort nadien bracht ze haar eerste single uit. Wanneer Clouseau ging optreden in het Sportpaleis, werd Laura opgebeld door Koen Wauters. “Hij had dat ooit al eens laten vallen, maar ik dacht niet dat hij het echt zou doen.” Op 17 jaar stond Laura dus in het midden van het Sportpaleis met 22.000 mensen in het publiek.

“Koen heeft mij na de wedstrijd echt heel goed geholpen en mij begeleid bij het tekenen van mijn eerste platencontract. Hij was echt een grote steun voor mij.” Laura kijkt dan ook heel hard op naar Koen: “Hij is nog altijd mijn grote voorbeeld en ik ben heel blij dat ik van hem heb mogen leren.” Het belangrijkste wat hij haar leerde? “Het hoeft niet altijd perfect te zijn om goed te zijn.”

Opvoeding

Laura’s ouders hebben altijd musical gedaan. “In het weekend of als we geen school hadden, mochten mijn broer en ik mee. We zijn eigenlijk opgegroeid in het theater.” Hun weekends zagen er heel anders uit dan die van de andere kinderen op school. “Ik vond dat anderen een abstract leven hadden en dat van ons was normaal.” Ze droomde dan ook niet van een nine-to-five job, maar wel van op het podium staan.

Werken in de showbusiness is natuurlijk geen zekere toekomst. Haar ouders maakten haar dan ook bewust van de gevaren en het belang van een diploma. “Mijn ouders hebben mij nooit richting showbizz gepusht. Integendeel, ik denk dat ze liever hadden dat ik een ‘normale’ job zou kiezen met meer zekerheid.”

Bandits

De passie voor popmuziek is bij Laura ontstaan tijdens haar deelname aan Ketnet Pop in 2010. Daar leerde ze de Bandits kennen. Ze vroegen haar mee naar optredens, waar ze als gast dan een tweetal nummers mee mocht zingen. “Ik vond het zo leuk dat ik met hen mee mocht. Als ik niet mee mocht zingen, ging ik wel gewoon mee om te kijken. Ik vond het zo fantastisch wat ze deden als band.”

Van alles wat Laura doet als artiest, is op het podium staan toch haar favoriete onderdeel. “Het liefste wat ik doe is performen en mensen entertainen.” Dat is ook de reden dat ze graag televisie maakt. “Wanneer ik op een podium sta, kan ik echt 100% mezelf zijn, zonder dat ik er over moet nadenken.”

Eurosong

De foto is gemaakt tijdens de halve finale van het Eurovisiesongfestival in Stockholm toen ze te horen kregen dat België door mocht naar de halve finale. “Dat was echt een waanzinnige ervaring.” Laura blikt terug naar dat moment: “We dachten dat het gedaan was.” België werd als laatste land genoemd. “We begonnen echt helemaal te flippen. Mijn enthousiasme was echt heel oprecht.”

Laura had zelf niet verwacht dat ze de finale zou halen. “Ik had op voorhand veel kritiek gekregen, ook in de voorspelling stond ik niet zo hoog in de lijst.” Toch nam ze haar moment op het podium: “Ik dacht ik ga mijn ding doen, ik ga het beste van mezelf geven en we zien wel.” De kritiek die ze op voorhand kreeg gaf haar extra motivatie: “Ik ben dan extra gemotiveerd om tien keer zo hard mijn best te doen en iedereen het tegendeel te bewijzen.”

Parijs

Volgens Laura niet haar mooiste foto, maar wel het leukste verhaal. Zij en haar vriend Jordan waren onverwachts een weekendje vrij. Op die vrijdag zijn ze thuis gekomen om 18u, hebben ze allebei snel een paar spullen gepakt en naar Parijs vertrokken.

“Jordan reed terwijl ik op zoek was naar een plek om te slapen,” herinnert Laura zich. “We zijn ’s nachts aangekomen en dan snel nog naar de Eiffeltoren gelopen om een foto te maken met de lichtjes.” Met het weer hadden ze minder geluk. Het bleef namelijk het hele weekend gieten. Maar dat hield hen niet tegen: “Dit is echt mijn favoriete herinnering omdat het ons eerste tripje was samen. Het was allemaal heel spontaan en we hebben ons daar zo hard geamuseerd!”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!