Deze zes kandidaten gaan naar de halve finale van De Humorklas

zondag 26 januari 2020 - 19:03
Elke twee jaar gaat Radio 2 in De Humorklas op zoek naar opkomend comedytalent. Met De Humorklas geeft Radio 2 onbekend humortalent de kans om zich te bewijzen. Cabaret, stand-up comedy, humoristische liedjes, muzikale humor, sketches… Alles kan en alles mag, zolang de lachspieren maar in werking schieten. Zaterdag 25 januari vond de kwartfinale plaats. Drie kandidaten vielen af, zes bleven over. We stellen ze graag aan jullie voor.

Karel De Rijcke (28)

Een Gentenaar die al 3 jaar optreedt met zijn eigenzinnige set. Hij is lid van The Lunatics in Gent en stond al in het voorprogramma van Steven Mahieu en David Galle. Hij kon tijdens de kwartfinale de jury overtuigen met een muzikale creatieve set. 

1

Charlotte Vandegehuchte (28)

Ook uit Gent en ook niet nieuw in de comedywereld. Ze doet al 3 jaar aan stand-up comedy en is actief bij het improvisatietheater Improcessie. Charlotte deed eerder al eens auditie voor De Humorklas. Haar persoonlijke humor en interactie met het publiek konden de jury bekoren tijdens de kwartfinale. 

3

Benjamin Roeges (36)

Benjamin komt uit Wambeek. Hij nam in 2013 deel aan 'Zennekikomiek', een comedytraject uit het Pajottenland. Benjamin haalde in 2014 de voorrondes van Humo's Comedy Cup. En vandaag gaat hij door naar de halve finale van de Radio 2 Humorklas. 

223

Jonas Van Weerst (39)

Deze man uit Sint-Amandsberg stond nog niet eerder met comedy op de planken. Hij houdt zich al jaren bezig met storytelling en theater. Verhalen vertellen voor een publiek is dus absoluut zijn ding. Succes in de halve finale Jonas! 

Fré Vanwijnsberghe (16)

De junior van de groep komt uit Wilrijk. Dat wil echter niet zeggen dat hij onervaren is. Fré heeft al zo'n 13 open mics gedaan en is vastberaden veel te leren tijdens De Humorklas. Hans Teeuwen en Xander De Rycke zijn z'n voorbeelden. Met zijn droge humor kon hij het publiek en de jury bekoren tijdens de kwartfinale. 

Yannick Joos (35)

Deze man uit Laken is al zo'n 3 jaar bezig met stand-up comedy. Hij probeert zoveel mogelijk open mics en voorstellingen te spelen, tot wel zo'n 4 keer per week. Dat combineert Yannick met een job als orthopedagoog. Die job was tijdens de kwartfinale ook de inspiratie voor zijn optreden. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!