Geert Verdickt over zijn idolen The Eagles: "Het zijn mannen die films maken die je ziet met je ogen dicht"

maandag 23 november 2020 - 07:00
Geert Verdickt
Radio 2
Geert Verdickt, zanger van Buurman, is net zoals zijn idolen van de groep The Eagles ook van de seventies. The Eagles zijn voor Geert een groep met vele gezichten en stijlen. Mannen die films maken die je met je ziet met je ogen dicht.

Zien met je ogen dicht

Geert Verdickt: "'Hotel California' is een klassieker om 'U' tegen te zeggen. Ik heb een verleden als basketbalspeler. Toen ik 15 jaar was, heb ik mijn knie ernstig bezeerd. Toen ik thuis in het gips zat, heb ik de gitaar van mijn broer geleend. In een kast vond ik een boekje met teksten en gitaarakkoorden. Eén van de eerste nummers die ik leerde spelen, was 'Hotel California'. Bij het liedje 'Desperado' krijg ik rillingen op mijn rug. Een 3-tal jaren geleden heb ik een auto-ongeluk gehad op de ring rond Brussel. Toen de auto tot stilstand kwam, hoorde ik op de radio het liedje 'Desperado'. Wat een nummer om tot je positieven te komen! 'Lyin' eyes' is een staaltje van muziek die je ziet als je je ogen dicht doet. Als ik liedjes schrijf voor Buurman, is dat ook hetgene wat mij inspireert. De eerste zin van 'Lyin' eyes' verdient al een Oscar. "Mooie meisjes in de stad leren al heel vroeg hoe ze een deur open krijgen met een glimlach."

Hotshot in het dorp

'Tequila sunrise' is niet alleen een cocktail, maar ook een kleur die je alleen maar in het California van The Eagles ziet. Dat is niet oranje, rood, goud of geel, maar wel Tequila Sunrise. Kleuren zijn voor mij heel speciaal. Emoties hebben bij mij een kleur. The Eagles hebben die ene kleur heel mooi in dat ene liedje 'Tequila Sunrise' gegoten. 'New kid in town' is voor mij een portret van een nieuwe 'hotshot' in het dorp. The Eagles hebben dit heel mooi beschreven. Als ik naar dit liedje luister, hoor ik ook een beetje de geschiedenis van The Eagles. Zij waren ook op een bepaald moment 'the new kids in town'. Gedurende 10 jaar werd er veel opgetreden en waren er ook wilde feestjes inclusief mooie meisjes."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!