Guus Meeuwis opent pop-upclub en speelt zijn nieuw album tot alle fans zijn geweest: "Net zolang als mensen willen komen"

vrijdag 12 juni 2020 - 12:00
Guus Meeuwis
El Pics
Guus Meeuwis is geen voorstander van huiskamerconcerten, daarom ging hij op zoek naar een creatieve oplossing om zijn nieuw album voor te stellen.

Club Zoveel

De Nederlandse zanger Guus Meeuwis lanceert deze zomer zijn nieuw album 'Deel Zoveel' op een originele manier. Hij opent op zaterdag 1 augustus in Tilburg 'Club Zoveel', een pop-upclub in Poppodium 013. Hij zal er elke week 3 avonden voor telkens 100 fans de liedjes van zijn nieuw album spelen. Iedereen die een concert wil bijwonen, moet zich op voorhand inschrijven. Guus Meeuwis gaat met deze optredens door tot iedereen langs is geweest. Wanneer hij stopt, hangt niet van hem af, maar wel van de fans. Inschrijven kan via de website van Guus Meeuwis.

Drooglegging in de jaren 20

Guus Meeuwis is geen fan van huiskamerconcerten: "Ik zag iedereen dik zijn best doen, maar het is niet mijn ding." Voor zijn nieuwe idee haalde Meeuwis inspiratie uit de drooglegging van de Verenigde Staten in de jaren twintig. "Toen ontstonden er ook allerlei kleinere clubs."

Veilig voor 100 fans

'Club Zoveel' wordt volgens de huidige veiligheidsvoorschriften ingericht. De grote zaal van Poppodium 013 wordt ingedeeld in setjes van twee stoelen met een tafeltje en biedt op deze manier ruimte aan maximaal honderd bezoekers. 

Groots met een zachte G

Op vrijdag 12 juni zou normaal gezien zijn jaarlijkse concertreeks 'Groots met een zachte G' beginnen. Dat evenement wordt verplaatst naar 2021.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!