Hilde Crevits uit quarantaine: “Mijn schoonmoeder heeft elke dag verse soep gemaakt”

zondag 29 maart 2020 - 14:09
Foto: Joost Joossen
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits is sinds vrijdag uit quarantaine. 10 dagen lang leefde ze afgesloten van de buitenwereld omdat ze symptomen had van het coronavirus. Ze vertelde aan Christel Van Dyck in 'De Rotonde' hoe het nu met haar gaat.

Getest is Crevits niet, omdat ze niet tot de risicogroep behoort. “Ik had milde symptomen. Vrijdag ben ik terug naar de ministerraad gegaan en gisteren ben ik voor het eerst weer gaan joggen", vertelt ze aan Christel.

"Ik heb niet stilgezeten"

Al heeft ze ook de afgelopen twee weken niet stilgezeten. “Ik ben blijven werken, via videogesprekken bijvoorbeeld. We zitten niet alleen in een gezondheidscrisis, maar ook in een economische. Er zijn veel mensen die tijdelijk werkloos zijn en heel wat zelfstandigen vechten om deze periode te kunnen overbruggen. Werk genoeg.”

"Mijn papa bestelt nu voor iedereen pistolets"

Het contact met haar ouders en schoonouders liep anders dan normaal. Zij wonen op het gelijkvloers in een kangoeroewoning, Hilde en haar gezin wonen op de eerste verdieping. “We konden nu enkel wat zwaaien naar mekaar door het raam. En ook sinds ik uit quarantaine ben, hou ik afstand want ik weet niet hoe lang ik het virus nog kan doorgeven. Maar het heeft ook positieve kanten. Mijn papa bestelt nu voor iedereen pistolets en mijn schoonmoeder heeft elke dag verse soep gemaakt.” En ook haar kersverse kleindochter van een maand oud heeft Hilde nog kunnen zien. Want haar zoon en schoondochter woonden de eerste weken met de baby bij hen in. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!