Hit van het jaar 1993: 'Living on my own' van Freddie Mercury

woensdag 24 november 2021 - 10:00
Freddie Mercury
De absolute hit van 1993 werd gezongen door een artiest die er niet meer was: Freddie Mercury.

'Living on my own' kende in 1993 een trage start in de Radio 2 Top 30. Het bereikte de nummer 1-positie en bleef daar 2 weken staan.
Het liedje is een remix van een single uit het eerste solo-album 'Mr. Bad Guy' van Freddie Mercury. Het origineel heeft in 1985 niet veel potten gebroken in de hitlijsten. Het album werd in Duitsland opgenomen in een periode dat Queen een artistieke pauze kende.

Herdenkingen

Twee jaar na het overlijden van Freddie Mercury werden er een aantal herdenkingen georganiseerd. In april 1992 was er in Londen het 'Freddie Mercury Tribute Concert For AIDS Awareness'. Met onder meer optredens van Elton John, George Michael en David Bowie.
Later op het jaar verscheen het 'The Freddie Mercury Album' met een aantal remixen en solo-singles van Freddie. 'Living on my own'werd hiervoor bewerkt door de Amerikaanse producer Julian Raymond.

Serge Ramaekers

In 1993 komt 'Living on my own' in de handen van een Belg Serge Ramaekers. Serge kreeg de vraag van de Engelse Brothers-organisation om een typische house-remix van het nummer te maken. 
België had een goede naam op dat gebied. Serge bewerkte het liedje tot de gekende No More Brothers-remix. Alle dansvloeren werden hiermee gevuld. Gevolg: een nummer 1 in Europa.
Deze versie van 'Living on my ownleverde Freddie Mercury zijn eerste solo nummer 1-hit op.

39 jaar

De videoclip van 'Living on my own' bevat beelden van het verjaardagsfeestje van Freddie Mercury in de Henderson's Nightclub in Munchen. Op 5 en 6 september 1985 vierde het feestvarken zijn 39ste verjaardag.

Mr. Vinx 

In 2001 werd er nog een Airscape long remix gemaakt van 'Living on my own' Met de stem van Mr. Vinx of Patrick Vinx. Ook hier zat Serge Ramaekers achter de knoppen.

Newbeat

Serge Ramaekers is een begrip als muziekproducer en dj. Hij stond mee aan de wieg van de Newbeatrage in de jaren 80. Hij is de auteur van 'The Sound of C' van The Confetti's. Ook 'Sex on the beach' van T-Spoon en 'My day will come' van The Dinky Toys zijn creaties van hem. 
Met 2 Fabiola heeft hij samen gewerkt voor 'She's after my piano', de Radio 2 Zomerhit van 2014.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!