Jean Bosco Safari over zijn idool Cat Stevens: "Ik herkende mij helemaal toen Cat Stevens zong over iemand die zijn liefde niet kan beschrijven"

maandag 16 november 2020 - 09:00
Jean Bosco Safari
Cat Stevens is voor Jean Bosco Safari een heel grote mijnheer, die de perfecte combinatie tussen kracht en tederheid, tussen power en het poëtische beheerst.

Empathie

Jean Bosco Safari: "Het liedje waar ik meteen wild van werd, was 'Matthew and son' uit 1966. Het verhaal van de onderdrukte werknemer in dit nummer greep mij meteen aan. Het liedje 'Sad Lisa' is zo ontroerend, teder, schoon en zacht. Ook hier is dit een mooi voorbeeld van het empathische karakter van Cat Stevens. Je moet Cat Stevens niet kennen om hem te begrijpen. De klanken van zijn liedjes zijn al voldoende. 'How can I tell you' gaat over de wanhoop van iemand die zijn liefde niet kan beschrijven. Begin jaren 70 herkende ik mij helemaal in dit liedje. In het poëtische 'Lady d'Arbanville' zit er veel liefdesverdriet. Maar op zo'n manier dat het meer zalvend is dan tristesse. In de klassieker 'Father and son' zingt Cat Stevens over de samenspraak tussen de vader en de zoon tijdens een harde en geen eenvoudige conversatie. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!