Jean en Christiane Pierre geraken niet uit Malaga: "Het kruidenierswinkeltje is hier erg beperkt. We worden vegetariër, denk ik"

dinsdag 24 maart 2020 - 18:19
De meest gehoorde boodschap de voorbije dagen is ongetwijfeld "blijf in uw kot!". Maar wat als je niet in je kot geraakt? Heel wat luisteraars proberen Buitenlandse Zaken te bereiken, maar dat is niet zo gemakkelijk. Toch dringt de tijd.

Wat begon als een mooie vakantie

Jean en Christiane Pierre komen uit Oostende, maar zijn al eventjes ‘op vakantie’ in Zuid Spanje, niet zo ver van Malaga. Jean vertelt: “We hadden een vakantie geboekt via TUI van 2 maart tot en met 29 maart. Enkel de tickets kochten we bij hen, daarnaast boekten we alles zelf. We hadden een Airbnb-appartement en dat was ons plan: even rustig genieten.”

“Alles is ook hier al een tijdje gesloten. De eerste 14 dagen verliepen perfect. Het weer viel goed mee! Alles was in orde”, lacht hij. “Maar het weekend van 14 en 15 maart begon het. De winkels sloten één voor één, en tegen zondagavond was alles dicht...

Vegetarisch vanaf nu

Jean en Christiane mogen bijna niet buiten komen: “De Spaanse politie rijdt de hele tijd rond. Ik heb eens geprobeerd om naar het stadje 2km verderop te gaan voor boodschappen. Dat was niet mogelijk. Ik werd meteen tegengehouden met de vraag ‘Waar woont u?’ Ik mag enkel naar de dichtstbijzijnde winkel die 60m verderop is. Dat kruidenierswinkeltje is heel erg beperkt. We worden vegetariër, denk ik. Fruit en groenten zijn er wel nog in overvloed. De maatregelen zijn hier nog strenger dan in België. En ondertussen zitten we al meer dan 1 week binnen.”

“We zijn nog niet op straat gezet. Andere mensen moeten binnenkort het hotel verlaten, maar kunnen nergens heen. Zaterdagavond 21 maart om 22u hebben we ook een mailtje gekregen van Airbnb. Zij waarschuwden dat ze bericht gekregen hadden van de Spaanse overheid en dat mensen die een boeking hebben bij Airbnb na 25 maart ook de locatie moeten verlaten. Dat is al bijna... Het wordt dus nog erg spannend!”

Onze koffers moesten klaar zijn vóór het weekend van 20 maart. Vandaag staan ze hier nog steeds. We zijn nog niet snel thuis... 

Jean en Christiane Pierre

Terugkeren 

Ook voor Jean en Christiane is terugkeren een moeilijk proces: “Maandag 16 maart zijn we beginnen bellen naar TUI. Dat moet je als eerste doen. De mensen van het callcenter kregen we redelijk snel aan de lijn. Hun antwoord was dat eerst de pakketreizigers werden geholpen, en dan de mensen met enkel een vliegticket. Dat zijn wij.”

“Maak je koffers klaar voor het weekend van 20 maart”, zo klonk het. “Tegen dan zijn jullie zeker terug. Dat gaf ons een geruststellend gevoel... Woensdag heb ik hen opnieuw gecontacteerd en toen was het al een heel ander verhaal. Onze koffers moesten wel nog steeds klaar staan. Vandaag staan ze hier nog altijd. De luchtvaartmaatschappij slaagt er niet in om ons terug te halen.
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!