Kat Kerkhofs: "Mijn vriendinnen weten de intiemste details"

zaterdag 20 maart 2021 - 13:16
Kat Kerkhofs
In het nieuwe televisieprogramma 'Kat zonder grenzen' gaat Kat Kerkhofs op zoek naar het antwoord op de vraag: kan de liefde écht alles overwinnen? "Hét ultieme antwoord ken ik nog niet... maar liefde kan veel overwinnen, heel veel!" Dat vertelde ze aan Ruben Van Gucht en Kim Debrie in 'Wat een week'.

Kat woont met haar echtgenoot, Rode Duivel Dries Mertens in Napels. Ook hij kijkt mee naar haar programma. “Ja, Dries heeft zelfs al alles op voorhand gezien. Telkens een montage af was keek hij als testpubliek. En nu kijken we nog eens samen", vertelt Kat.

In haar programma praat Kat met bekende en onbekende Vlamingen over relaties en seks. “Ik heb weinig taboes in mijn leven. Maar Dries is heel bekend, dus veel mensen zijn geïnteresseerd in alles van ons leven. Dus willen we wel een aantal dingen privé houden. Het is niet dat die een taboe zijn, ik zal die wel met mijn vrienden bespreken", zegt ze. "Echte privé dingen wil ik privé houden, maar er is geen onderwerp dat ik uit de weg ga.”

Vriendinnen

Met haar vriendinnen kan ze alles delen. “Mijn vriendinnen die weten de intiemste details. Ik ben heel open. Dries doet dat ook hoor. Alhoewel mannen dat wel minder leuk vinden. Mannen willen dat iets meer privé houden, terwijl vrouwen denk ik sneller naar hun vriendinnen lopen. Ik doe dat zeker ook.”

Ik heb weinig taboes in mijn leven

Kat Kerkhofs

Open minded

Kat heeft zelf ook veel bijgeleerd de voorbije maanden. “Ik heb geleerd dat als mensen een ander soort relatie hebben, bijvoorbeeld een open relatie, of als ze polyamoureus zijn, dan denk je snel ‘weirdos’! Dan ga je snel oordelen. Ik had dat al weinig, maar nu is dat volledig weg. Ik ken de nuances in veel verhalen, en ik heb ook geleerd hoe die mensen lijden onder de publieke opinie. Het klinkt misschien melig, maar ik vind dat ik er veel meer ‘open minded’ van ben geworden."

Terug naar België

Op zondagavond speelt echtgenoot Dries Mertens met Napoli tegen Rome. Ook Kat zal naar Rome afreizen, ook al mag ze de wedstrijd niet live in het stadion gaan bekijken. “Maar we slapen daar dan wel samen en maandag komen we naar België voor de nationale ploeg. We moeten volgende week terug naar België komen.”
De Rode Duivels spelen komende woensdag 24 maart een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!