Kim Van Oncen uit Dertigers: "Ik zit in het spitsuur van mijn leven"

zaterdag 3 april 2021 - 17:35
VRT persfoto's
Paasmaandag start het derde seizoen van Dertigers. Het vorige seizoen eindigde met een cliffhanger van hier tot ginder. Saartje, het personage van Kim Van Oncen, werd gechanteerd en vluchtte naar Londen. Kim Debrie en Ruben Van Gucht belden met Kim in de hoop om haar al wat details te kunnen ontfutselen.

Saartje offerde zich op het einde van seizoen 2 op voor de liefde. En vertrok naar Londen uit respect voor Pieter en zijn zoon Lucas. Kim verklapte dat Saartje terug naar Antwerpen komt. De reden waarom ze opnieuw in het leven van haar vrienden opduikt, laat Kim in het midden. "Anders is de spanning er al af voor de kijkers natuurlijk."

"De kijkers leven enorm mee met de personages uit Dertigers"

Dertigers is mega populair. De kijkers leven ook heel erg mee met de personages. Dat merkt Kim ook in de supermarkt die ze uitbaat. Met haar mondmasker op, wordt Kim iets minder herkend. "Maar vanaf het moment dat ik begin te praten en de mensen mijn accent horen, is het van dat. Klanten komen ook vertellen wat ze vinden van de plotwendingen."

"Ik zit in het spitsuur van mijn leven als dertiger"

"Wat ik zelf leuk vind aan dertiger zijn? Er gebeurt heel veel. Ik heb de man van mijn leven aan mijn zijde, we hebben 2 kleine kindjes, onze carrières lopen als een trein. Het is druk en ik ben ook wel vaak moe. Ik zeg altijd tegen mijn man dat we in het spitsuur van ons leven zitten."

"Wij hebben in een zoommeeting alle afleveringen al gezien samen met de cast en de crew"

"Ik heb alles al gezien, in primeur ja. In een zoommeeting samen met de cast en de crew en de regisseur erbij. Samen 'e-peritieven' en naar Dertigers kijken. Dat was heel fijn." 

"Waarom je moet kijken? Omdat het herkenbaar is.... voor iedereen"

De reeks is herkenbaar voor iedereen zegt Kim Van Oncen. "Niet alleen voor dertigers die de bevestiging krijgen dat wat ze meemaken heel normaal is. Veertigers en vijftigers kunnen terugblikken op die periode. En zestigers herkennen de situaties dan weer bij hun eigen kinderen. De serie geeft een goed gevoel en het is ook gewoon ontspannend en leuk om naar te kijken."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!