Langverwachte film over Amy Winehouse op komst: "Ze wordt geportretteerd zoals ze was"

dinsdag 26 mei 2020 - 17:36
Amy Winehouse
Peter Macdiarmid
Het bewogen leven van zangeres Amy Winehouse, die in 2011 op 27-jarige leeftijd overleed aan een alcoholvergiftiging, wordt verfilmd. Haar vader Mitch houdt daarbij een oogje in het zeil.

Waarheidsgetrouw

Mitch Winehouse, vader van Amy én haar vroegere manager, vertelde in een podcast dat de voorbereidingen van een nieuwe speelfilm over het leven van zijn dochter gestart zijn. Binnen een jaar of twee moet die in de bioscoop te zien zijn. Volgens Mitch Winehouse zal de film een ​​waarheidsgetrouwe weergave zijn van het leven van de zangeres. "Dat is hoe we onze eigen Amy terug zullen krijgen, door haar te portretteren zoals ze was.", aldus Mitch Winehouse.

De aanleiding voor deze filmplannen is de ontevredenheid van Mitch Winehouse over de documentaire 'Amy', die in 2016 een Oscar kreeg. Daarin werd Mitch niet al te rooskleurig voorgesteld. Ook de relatie tussen hem en zijn dochter zou niet correct zijn weergegeven.

Broadway-show

Over wie Amy Winehouse zal vertolken, heeft vader Mitch ook al een idee. Voor hem mag het een onbekende actrice zijn, die in het beste geval joods en afkomstig uit Noord- of Oost-Londen is, zodat ze als Amy kan praten. Naast de film wordt er ook gedacht aan een Broadwayshow over Amy Winehouse.

Hologram

In 2015 waren er al plannen voor een biografische film over Amy Winehouse. Haar vader zei toen dat hij van niets wist en dat de film er ook niet ging komen. Ook eerdere plannen om een concerttournee op te zetten met een hologram van Amy Winehouse gingen niet door. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!