Legendarische gitaar van Kurt Cobain wordt geveild: "Deze gitaar heeft zijn plekje in de geschiedenis van rock-'n-roll verdiend"

dinsdag 12 mei 2020 - 17:20
Kurt Cobain
Frank Micelotta Archive
Een unieke gitaar waar Kurt Cobain op getokkeld heeft tijdens het legendarische MTV Unplugged-optreden gaat onder de hamer. Wie geïnteresseerd is, zal veel geld op tafel moeten leggen.

MTV-unplugged

Op vrijdag 19 en zaterdag 20 juni wordt een gitaar van Kurt Cobain online geveild. Het is niet zomaar een gitaar: Cobain bespeelde het instrument tijdens het MTV-unplugged optreden in 1993. Er wordt verwacht dat de klassieke gitaar van het type 1959 Martin D-18E voor minstens 1 miljoen dollar van eigenaar zal wisselen. De nieuwe bezitter krijgt er ook de koffer bij waarin de gitaar zat, een pakje snaren, plectrums en een tasje.

Volgens Darren Julien van het veilinghuis Julien's Auctions is het een zeer bijzonder item. "Deze gitaar heeft zijn plekje in de geschiedenis van rock-'n-roll verdiend, gezien hij is bespeeld door een van de meest invloedrijke personen in de rockmuziek. En dan ook nog tijdens het legendarische optreden van MTV Unplugged."

Kapotgeslagen gitaar

Wie niet genoeg geld heeft voor de gitaar kan ook nog een bod uitbrengen op de setlist van hetzelfde MTV Unplugged concert of het T-shirt dat Kurt Cobain droeg in de videoclip van 'Heart-Shaped Box'. Voor de echte liefhebbers is er ook nog een gitaar die tijdens de 'In Utero-tour' van Nirvana in 1994 kapot geslagen werd. Voor een zacht prijsje en wat splinters is dit exemplaar van jou!

Vest

In 2019 werd ook het vest, die Kurt Cobain tijdens het MTV Unplugged-optreden droeg, geveild. De opbrengst was toen 304.000 dollar. Het kledingstuk zag er nog hetzelfde uit als 26 jaar eerder, inclusief brandgat van een sigaret en een knop minder.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!