Marc-Marie Huijbregts over de verstrengde maatregelen in Nederland: “Voor mij had die avondklok al veel eerder gemogen”

zaterdag 30 januari 2021 - 14:22
Marc-Marie Huijbregts
Deze week waren er zware rellen in verschillende Nederlandse steden, na onvrede over de verstrengde coronamaatregelen. Dus belden Kim Debrie en Ruben Van Gucht in ‘Wat een week’ met de Nederlandse theatermaker en tv-figuur Marc-Marie Huijbregts, om te horen hoe hij die rellen ervaren heeft.

“Ik was er niet bij. Ik was gewoon thuis, maar ik was er wel van geschrokken. Ik woon in Tilburg, waar maandag grote rellen waren. Het is gewoon raar als je in je eigen land plots in best wel veel steden mensen de straat op ziet gaan”, vertelt Marc-Marie. “Het was niet vlakbij, maar ik hoorde op een gegeven moment wel een helikopter boven de stad.”

In Nederland werd pas deze week voor het eerst een avondklok afgekondigd. “Dat waren we hier nog niet gewend. Ik denk dat het een moment was waarbij iedereen het wat gehad had, en een aantal groepen bij elkaar kwamen die ontevreden waren en dachten: ‘we gaan rellen’.”

Ik had liever een korte periode alles veel strenger, om dan sneller te kunnen versoepelen

Marc-Marie Huijbregts

Over de coronamaatregelen heeft hij een duidelijke mening: “Voor mij had die avondklok al veel eerder gemogen”, zegt Marc-Marie. “Ik had liever een korte periode alles veel strenger, om dan sneller te kunnen versoepelen.”

Funshoppen over de grens

Tot deze week waren er vaak nog Nederlanders die de grens over kwamen om te winkelen in België. Dat kan nu niet meer. “Funshoppen vind ik sowieso een beetje eigenaardig”, vindt Marc-Marie. Hij kwam vroeger wel eens winkelen in België. “Vanuit Tilburg ga ik wel eens naar de supermarkt in Turnhout. Maar dat doe ik niet deze periode. Ik zie ook nog veel Belgische kentekens hier, maar ik denk: laat ons toch beter wat meer rondom ons huis blijven.” Marc-Marie koopt in België een specifieke soort suiker. “Kan ik met iemand afspreken aan de grens om die naar mij te gooien?”, lacht hij.  

Podcast

Sinds enkele weken maakt Marc-Marie een podcast: ‘Marc-Marie en Aaf vinden iets’. Samen met de Nederlandse Aaf Brandt Corstius recenseert hij alledaagse zaken. Zoals ook het vraagstuk of je de vaat moet afspoelen voor je die in de vaatwasmachine stopt. Bij veel koppels is het een punt van discussie. Het zou in principe niet nodig zijn, maar als je het niet doet raakt de filter misschien verstopt? “Ja die moet je zeker afspoelen", vindt Marc-Marie. "Ik krijg het niet voor mekaar om de vaat vies in de vaatwasser te zetten…”

Slapen is eigenlijk mijn grootste talent

Marc-Marie Huijbregts

Vandaag lanceerde Marc-Marie de nieuwste aflevering van z’n podcast, met als centraal thema: slapen. “Ja, wat vinden we van slapen en hoeveel sterren krijgt het? Bij mij krijgt slapen 5 sterren, omdat ik het heel belangrijk vind en ik kan heel goed slapen. Dat is eigenlijk mijn grootste talent.”

Of hij soms ergens geen mening over heeft? “Nee, eigenlijk niet”, lacht Marc-Marie.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!