Marc Pinte las verkeersinformatie op de intro van 'The road to hell' van Chris Rea

donderdag 4 maart 2021 - 07:00
Chris Rea
wikipedia
Miljoenen fans van Chris Rea hoorden op 'The road to hell' van Chris Rea een bericht over een ongeval in Bertem. De stem kwam van Marc Pinte.

Verkeersbericht voor een onbekende bestemming

Op een warme lentedag in 1989 kreeg collega Marc Pinte van Jan Hautekiet, zijn toenmalige baas bij Studio Brussel, de vraag om een verkeersbericht op te nemen op een bandje. Marc Pinte: "Het was één van de vele dagelijks terugkerende verkeersberichten: "Verkeersinformatie: op de E40 Brussel-Leuven is er net vóór de afrit in Bertem een ongeval gebeurd. Er is daar maar één rijstrook vrij." Iemand van de platenfirma Warner zou het bandje 's avonds komen halen. Helaas was er op dat moment nog niemand die wist wat er zou mee gebeuren, zelfs de man van Warner kende de reden niet."

Hilariteit in de muziekredactie

Toen in oktober het album 'The road to hell' van Chris Rea in de winkel lag, was er een verrassing voor Marc Pinte. "Maanden later hoorde ik in het lokaal van de muziekredactie enig kabaal en hilariteit. Ik werd er bij gehaald en mocht meteen luisteren naar ‘The road to hell’, het nieuwe album van Chris Rea. De collega's vertelden mij dat ik zou verschieten. En daar was het dan. Op de intro van het titelnummer kwam het verkeersbericht dat ik had ingesproken. Daar schrok ik inderdaad toch wel even van. Samen met onder andere een Italiaanse, Britse en Russische radiocollega ben je dan te horen aan het begin van een nieuw album van Chris Rea. Je wil niet weten in hoeveel huiskamers dat te horen was, want het werd uiteindelijk zijn best verkochte plaat ooit." (lacht)

Rijk ben ik er niet van geworden, maar we werden achteraf wel uitgenodigd voor het concert van Chris Rea in Vorst-Nationaal. 

Marc Pinte

Waar ligt Bertem?

Marc Pinte: "Rijk ben ik er niet van geworden, maar we werden achteraf wel uitgenodigd voor het concert van Chris Rea in Vorst-Nationaal. Daar werden we achteraf voorgesteld aan Chris Rea. Een bescheiden, vriendelijke man die ook nog wilde weten waar de plaats van dat ongeval in Bertem gelegen was."

De stem van Marc Pinte hoor je hier na 23 seconden

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!