Paul Michiels maakt unieke cover van 'Het verschil met mijn vriend Jan' voor 'Het jaar van Raymond': "Met Jan Leyers in het achterhoofd, natuurlijk"

vrijdag 29 mei 2020 - 06:35
Radio 2
Radio 2 viert de 70ste verjaardag van Raymond van het Groenewoud in stijl en zet de veelzijdige artiest een jaar lang in de schijnwerpers met covers, gezongen door collega-artiesten. Paul Michiels zette Raymond muzikaal in de bloemetjes met zijn unieke cover van 'Het verschil met mijn vriend Jan'.

Het verschil met mijn vriend Jan

Radio 2 viert de 70ste verjaardag van Raymond van het Groenewoud in stijl en zet de veelzijdige artiest een jaar lang in de schijnwerpers. Voor 'Het jaar van Raymond' vraagt Radio 2 elke maand aan een Vlaamse artiest om een cover te maken van een nummer uit het rijke oeuvre van Raymond van het Groenewoud. Het resultaat is een reeks van acht eigenzinnige covers door enkele Vlaamse topartiesten onder de titel Raymond & Vrienden. Na 'Bleke Lena', de eerste cover van Bart Herman, zet nu ook Paul Michiels Raymond muzikaal in de bloemetjes. Michiels bracht op vrijdag 29 mei in primeur bij De Madammen zijn unieke cover van 'Het verschil met mijn vriend Jan' uit 1990.

Paul Michiels

"De mooiste dag van het jaar"

"Het zijn bijzondere tijden", is een zin die de voorbije weken en maanden al vaak is uitgesproken. En op sommige dagen geldt dat nog meer dan op andere. Zoals die ene dag toen Paul Michiels naar de VRT kwam om in de iconische Studio Toots een nummer op te nemen in het kader van 'Het Jaar van Raymond'. Paul zag, en meer nog, spéélde voor het eerst sinds de lockdown terug samen met zijn muzikanten en compagnons de route Hervé Martens, Dave Imby en Vincent Pierens. Het deed iets met de zanger. Na de opnames besloot hij: "Dit was tot hiertoe de mooiste dag van het jaar."

Dit was tot hiertoe de mooiste dag van het jaar.

Paul Michiels

Knipoog naar Jan Leyers

Paul Michiels en zijn muzikanten kozen voor 'Het verschil met mijn vriend Jan' om onder handen te nemen. "Ik heb het altijd een heel tof liedje gevonden, ook al was het een B-kant. Toen ik voor dit project door het repertoire van Raymond aan het snuisteren was, kwam ik het nummer terug tegen," vertelt Michiels. Waar Raymond in het oorspronkelijke nummer zijn vriend en voetballer Johan – Jan voor de vrienden – Boskamp bezingt, wordt het bij The Duke een knipoog naar soulbrother Jan Leyers. "Ik had direct Jan Leyers in gedachten als mijn vriend Jan. Toen had ik rap gekozen. Het lied zit vol knipogen naar hem en Soulsister," glimlacht de zanger. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!