Queen-gitarist Brian May herstelt van hartaanval: "Het is ongelofelijk wat echte pijn met je kan doen"

maandag 25 mei 2020 - 14:49
Brian May
Cole Bennetts
De gitarist van Queen, Brian May, is op de sukkel met zijn gezondheid. Hij weet nu wat pijn is na een gescheurde spier, een geknelde zenuw en een lichte hartaanval.

Een schroevendraaier in de rug

Het zit Brian May niet mee de laatste tijd. Als de beroemde gitarist van Queen op stap gaat, moet hij zich behelpen met krukken. Dat is een gevolg van een misstap bij het tuinieren. Hij heeft daarbij zijn grote bilspier gescheurd. Daarna kwam er nog een geknelde zenuw bij en zo wist Brian May niet waar eerst kruipen van de pijn. In een video op Instagram vertelt hij: "Het is ongelofelijk wat echte pijn met je kan doen. Het voelde als een schroevendraaier in mijn rug." 

Brian May

3 stents

De tegenslagen hielden niet op bij Brian May. Er kwam ook nog een lichte hartaanval bij, nadat hij 40 minuten pijn in de borst voelde. Na onderzoek in het ziekenhuis kreeg hij 3 stents geplaatst om de vernauwde bloedvaten opnieuw te openen.  

Sheer heart attack

In de video op Instagram vertelt Brian May ook over zijn twijfels voor de titel van een ouder Queen-album 'Sheer heart attack' uit 1974. "Ik maakte me toen een beetje zorgen over die albumtitel en was bang dat we iemand tegen de borst zouden stoten die daadwerkelijk een hartaanval had gehad. Ik ben eigenlijk best opgelucht dat ik nu bij die club hoor en ik die albumtitel helemaal niet erg vind."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!