Raymond van het Groenewoud zong niet de oorspronkelijke tekst van 'Wonderful tonight' van Eric Clapton tijdens de openingsdans van Filip en Mathilde

maandag 30 maart 2020 - 07:00
Raymond van het Groenewoud
Tijdens het verlovingsfeest van Filip en Mathilde haalde Raymond van het Groenewoud een muzikaal grapje uit! Hij hield zich niet erg trouw aan de tekst van 'Wonderful tonight' van Eric Clapton.

Key cars

Op 13 november 1999 was het groot feest in de Koninklijke serres van Laken. Mathilde d'Udekem d'Acoz en Prins Filip nodigden 1500 belangrijke mensen uit het land uit voor hun verlovingsfeest. Het was blijkbaar een leuk feestje met hapjes, drankjes en natuurlijk, zoals het hoort, was er ook muziek. Raymond van het Groenewoud kreeg de eer en het genoegen om samen met zijn orkest De Straffe Mannen een aantal liedjes te spelen. Op het verlanglijstje van het jonge paar stond ook de klassieker 'Wonderful tonight' van Eric Clapton. Dat was hun lievelingsliedje en daarop zouden ze samen dansen.

En wat deed de ondeugende Raymond? Hij draaide in de tekst het woord 'car key' om in 'key cars' en zo zong hij de zin 'So I give her the key cars'. Het was niet van de zenuwen en de stress. Het was een gekend grapje onder muzikanten. Niemand had het mopje door, zelfs Mathilde en Filip niet.

De Laatste Show

Raymond heeft het later mogen uitleggen in De Laatste Show.

Wonderful tonight

Net zoals Filip en Mathilde wordt het liedje 'Wonderful tonight' van Eric Clapton geregeld gekozen als openingsdans. We begrijpen het: het is een mooie melodie en de zin 'You are wonderful tonight' klinkt goed in de oren van de bruid en de bruidegom op de dansvloer. Alleen is de rest van de tekst helemaal niet zo romantisch. Eric Clapton schreef dit liedje net voor hij, samen met zijn vriendin Patti Boyd, naar een eerbetoon voor Buddy Holly zou gaan. Omdat Patti in haar uitgebreide kleerkast heel lang naar de juiste jurk moest zoeken, had Clapton heel veel tijd om nog vlug een liedje te schrijven.Toen Patti eindelijk klaar was, wou Clapton niet meteen vertrekken. Zij moest eerst luisteren naar zijn nieuw liedje en dat vond ze blijkbaar niet leuk.  

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!