Red Hot Chilipeppers waren creatief met sokken tijdens een optreden in een stripclub en nog 6 leuke weetjes

vrijdag 11 september 2020 - 12:53
Red Hot Chili Peppers
Op zondag 4 juli 2021 zal de groep Red Hot Chili Peppers een optreden geven tijdens Rock Werchter. Om jou voor te bereiden op dit fantastisch concert geven we jou alvast 7 wetenswaardigheden.

Louis Armstrong

De eerste groepsnaam van de Red Hot Chili Peppers was Tony Flow and the Miraculously Majestic Masters of Mayhem. Dat was nogal een lange naam om op een affiche te zetten. Omdat de groepsleden fan waren van jazzmuziek en in het bijzonder van Louis 'Satchmo' Armstrong werd de naam van de groep veranderd in 'Red Hot Chilipeppers'. 'Hot Five' was de naam van Armstrongs begeleidingsgroep en in de jaren 20 musiceerde in Chicago ook met succes een jazzband met de naam 'Red Hot Peppers'.

Sokken

Begin jaren 80 traden de Red Hot Chili Peppers naakt op in de stripclub 'The Kit Kat Club' in Los Angeles. Het enige wat ze bedekten met lange sokken was hun typisch mannelijk onderdeel. Wegens groot succes herhaalden ze deze vestimentaire keuze ook tijdens hun andere optredens. Tijdens Woodstock 99 stond bassist Flea nog eens helemaal in adamskostuum. Geen vijgenblad, maar wel zijn gitaar bedekten zijn kruis. 

Bijen

Flea is in zijn vrije tijd een imker. Sinds augustus 2015 kan je bij hem een potje honing bestellen. In zijn achtertuin in Los Angeles verzorgt hij meer dan 200.000 bijen.

Californication

Eén van de grootste hits van Red Hot Chili Peppers is 'Californication'. De titel is een samenvoeging van California en fornication of ontucht. Het liedje gaat over de achteruitgang van de samenleving, die erg oppervlakkig is, de sterk gecommercialiseerde westerse wereld en de onechtheid van Hollywood. In 'Californication' verwijst de zanger Anthony Kiedis ook naar plastische chirurgie, porno, Kurt Cobain, David Bowie en de film Star Wars.

Under the bridge

In 'Under the bridge' vertelt zanger Anthony Kiedis over zijn drugsverslaving in Los Angeles. Oorspronkelijk was 'Under the bridge' een gedicht van Kiedis en was het niet de bedoeling om dat te verwerken tot een nummer.
Producer Rick Rubin vond het een geweldige tekst en kon uiteindelijk Anthony overtuigen om er toch een liedje van te maken. Dit liedje werd een heel grote hit.

Snow (Hey yo)

'Snow (Hey yo)' is een liedje over cocaïne en heroïne, de favoriete drugs van zanger Anthony Kiedis. Kenners weten dat deze geestverruimende middelen eruitzien als sneeuw.

Road trippin'

'Road trippin'' gaat over een tocht door California van zanger Anthony Kiedis met de gitarist John Frusciante en bassist Flea. Het nummer beschrijft de vriendschap van dit trio. Ze gingen samen surfen in 'Big Sur', een populaire plaats om te surfen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!