Rockgroep Guns N' Roses brengt kinderboek 'Sweet child O'mine' uit

donderdag 7 mei 2020 - 14:01
Guns N' Roses
Paul Natkin
Je zou het niet meteen verwachten maar de stevige jongens van Guns N' Roses kunnen meer dan hard aan hun gitaarsnaren trekken. Ze schreven een boek voor de jongsten onder ons.

Sweet child O'mine

Na Paul McCartney hebben de groepsleden van Guns N' Roses nu ook een kinderboek uitgebracht. Op dinsdag 1 september ligt het boek 'Sweet child O'mine' in de winkel. Het kinderboek is gebaseerd op de tekst van hun gelijknamige klassieker uit 1988 en volgt de avonturen van Maya en Natalia Rose, het nichtje en de dochter van de manager van Guns N'Roses, Fernando Leibeis. De 2 kinderen groeiden op tijdens het toeren van de rockgroep.

Grote fan

Voor het kinderboek kreeg Guns N' Roses de deskundige hulp van schrijver en fan James Patterson. "Als groot Guns N' Roses-fan ben ik heel enthousiast over deze samenwerking. Ons doel is om de grote hit bladzijde voor bladzijde ook aan kinderen te leren kennen."

Moeilijke kindertijd

Zanger Axl Rose schreef 'Sweet child O'mine' voor zijn toenmalige vrouw Erin Everly, dochter van Don Everly van The Everly Brothers. Na een date van 4 uren besloten ze heel vlug te trouwen in Las Vegas, maar na 9 maanden was het sprookje al uit. Het liedje verwijst ook naar de weinige, gelukkige momenten die Axl Rose in zijn kindertijd had, een periode die voor de rest niet op rozen liep.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!