Sabien Tiels over haar idool Sting: "Als ik mijn laatste adem zal uitblazen, mogen ze 'Fields of gold' draaien"

maandag 30 november 2020 - 07:01
Sabien Tiels
Radio 2
"Prachtig!" Zo denkt Sabien Tiels over het complete repertoire van Sting, de voormalige zanger van The Police.

Mooiste solo

Sabien Tiels: "'Every breath you take' is een klassieker van The Police. Iedere keer als ik dit liedje op de radio hoor, zing ik het uit volle borst mee.

'Englishman in New York' staat op het album ''...Nothing like the sun'', waar Sting samengewerkt heeft met geweldige jazzmuzikanten. De solo van de sopraansaxofoon op dit liedje vind ik één van de mooiste solo's ooit gespeeld op een plaat."

Emotioneel diertje

Sabien Tiels: "Ik ben een emotioneel diertje. Een liedje dat mij helemaal raakt, is 'Fragile'. Dit nummer heb ik gebruikt voor de DVD voor mijn zoontje. Toen hij 1 jaar werd, heb ik een fotocompilatie gemaakt en daar heb ik 'Fragile' onder gezet. Dat is voor mij één van de mooiste en fragiele nummers aller tijden.

Toen ik destijds aan de kunsthumaniora studeerde, was de muziek van Sting een must om te zingen en te spelen. 'Roxanne' vind ik nog steeds stevig en goed. Het is een liedje over een vrouw die onder het rode licht zit. Sting zingt daarin "You don't have to put on the red light. Je bent OK zoals je bent."

Als ik mijn laatste adem zal uitblazen, mogen ze 'Fields of gold' draaien. Het is een heel mooi nummer om helemaal in mee te gaan. Ook de versie van Eva Cassidy is zeker de moeite waard."

 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!