Sasha en Davy in 'Radio 2 Bene Bene': "We kijken met een heel fijn gevoel terug op onze jeugd in de jaren 80"

vrijdag 16 april 2021 - 07:00
Sasha & Davy
Radio 2
Sasha en Davy zijn zowel op als naast het podium een sterk duo. Speciaal voor de 'Week van de jaren 80' steken ook zij een klassieker uit die periode in een nieuw jasje. In 'Radio 2 Bene Bene' brengen ze hun versie van 'The promise you made' van Cock Robin.

Opgegroeid in de jaren 80

Sasha en Davy zijn beiden geboren in de jaren 70 en zijn dan ook opgegroeid met alle muziek en series van de jaren 80. Sasha: "Ik keek naar Nederlandse series zoals de Freggels natuurlijk. Er was wel niet veel toen. Je had Nederland 1, daarna Nederland 2 en dan uiteindelijk kwam er Nederland 3 nog bij." Davy: "Geef mij dan maar de muziekprogramma's van toen zoals de Soundmixshow." Sasha: "De jaren 80 zijn natuurlijk onze jeugd. Ook met de muziek van toen zijn we groot geworden." Davy: "Ik zong alle liedjes van Danny de Munk mee. Iets later kwam A-ha en dat vond ik ook helemaal geweldig. Ik was ook grote fan van Wham! en sliep zelfs onder een donsdeken van George Michael.(Lacht)"

Sasha en Davy in duet 

Speciaal voor de week van de jaren 80 halen Sasha en Davy een duet naar boven dat ze vorige zomer al eens samen hebben gezongen. Sasha: "We verveelden ons vorige zomer en hebben toen filmpjes opgenomen voor Youtube. Daar zaten een paar nummers uit de jaren 80 bij, waaronder 'The promise you made'. Het is ook een duet natuurlijk, dus dat past perfect bij ons." Davy: "We zijn het echt niet meer gewoon om op te treden. Het is al een tijdje geleden." Sasha: "Ik was best wel zenuwachtig omdat het inderdaad al zo lang geleden is."

Ik word soms wel emotioneel van alle herinneringen omdat je dan beseft dat die tijd voorbij is.

Sasha

Groeten uit 1988 

Sasha en Davy deden mee aan 'Groeten uit' op VTM en zijn toen beland in 1988. Sasha: "Ik werd wel emotioneel van alle herinneringen. Dan besef je dat die tijd voorbij is." Davy: "Ik schrok dat onze kinderen zich zo goed konden amuseren met de computerspelletjes van toen. Ze waren vooral verschoten van onze kapsels. (Lacht) Ik had een beetje het haar van George Michael." Sasha: "Hier in de studio van 'Radio 2 Bene Bene' kan ik ook herinneringen ophalen. Ik zie veel dingen waar ik vroeger zelf mee heb gespeeld. Die Rubiks kubussen die hier staan, zijn bij onze kinderen nu ook heel populair."

Op het podium met Michael Jackson 

Momenteel deelt Sasha het podium met Davy, maar dat was ooit anders. Sasha: "Ik heb ooit samen met Michael Jackson 'Heal the world' gezongen voor duizenden mensen. Dat was tijdens zijn Dangerous-tournee in De Kuip in Rotterdam en hij zocht in elk land een kinderkoor. Ik had geluk toen want ik zat in het Nederlands Kindertheater. Hij heeft zelfs 'hi' tegen me gezegd." 
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!