Sasha Rosen:"Ik kan thuis met mijn duimen draaien of helpen in het vaccinatiecentrum"

zaterdag 13 maart 2021 - 11:04
Sasha in Wat een Week
Radio 2
Sasha Rosen ofwel 'Sasha van Sasha en Davy' werkt sinds deze week als vrijwilligster in het vaccinatiecentrum in Westerlo. Ze zit aan het onthaal. Dat vertelde ze in 'Wat een week' bij Kim Debrie en Ruben Van Gucht.

"Ik heb even gevloekt. Als Nederlandse ben ik een ‘qwerty’ en géén ‘azerty’ toetsenbord gewoon"

“Ik ben even in het diepe gegooid daar aan mijn computer. Ik ben een Nederlandse en ben een ‘qwerty’ en géén ‘azerty’ toetsenbord gewoon. Dat was even zweten, zéker als de mensen staan te wachten. Maar het was gelukkig nog géén overrompeling en je wordt goed begeleid. Je kan altijd een hulplijn inroepen. Er was wél net bekend gemaakt dat de inenting met het AstraZeneca-vaccin in Denemarken is stilgelegd maar niemand is gaan lopen.”

"Ik krijg géén verzoeknummers"

Sasha krijgt géén verzoeknummers daar aan het onthaal.  “Neen hoor, ik heb een mondmasker op en zit er vrij anoniem bij” lacht Sasha. “En er is ook een zekere nervositeit bij de mensen. Ze zijn niet bezig met wie er achter dat masker zit.”

 

Sasha doet het werk voor alle duidelijkheid volledig vrijwillig. “Ik krijg 15 euro voor 8 uren werk dus daar hoef je het niet voor te doen. Ik werk zo veel mogelijk. Ik werk nu ook bij TV Plus dus ik heb wel plots een drukke agenda maar ik probeer toch 1 dag per week te gaan helpen."

"Ik heb mijn eerste spuitje als vrijwilliger al gekregen"

Ze werkt als vrijwilliger en wordt beschouwd als hulpverlener. Sasha heeft daarom haar eerste spuitje al gekregen. “Ik weet dat het gevoelig ligt omdat sommige mensen nog géén inenting hebben gekregen. Maar ik heb mijn eerste spuitje dus inderdaad al gekregen. Ik ben voorzichtig met die informatie maar kijk, nu weet iedereen het."

"Ik kan thuis met mijn duimen draaien of helpen in het vaccinatiecentrum"

Krijgt Sasha ook een goed gevoel van dat vrijwilligerswerk, wilde Kim weten? “Ja, dat geeft een goed gevoel" zegt Sasha "maar dat is niet de reden waarom ik het doe. Ik wil zo graag weer naar een gewone wereld en opnieuw het podium op om te gaan zingen. Ik kan thuis met mijn duimen blijven draaien of ik kan een beetje gaan helpen in het vaccinatiecentrum.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!