Slongs jurylid in wereldwijde talentenjacht 'The World's Best': "Het Amerikaanse Hollywood is te fake voor mij"

vrijdag 12 juni 2020 - 17:41
Slongs
VRT
Slongs is niet meer alleen die van ons. Maar ook die van Amerika. Ze is te zien als jurylid in het Amerikaans programma 'The World's Best', vertelt ze in 'Spits met David'.

Op vrijdag 12 juni wordt op VIER de eerste aflevering van de Amerikaanse talentenjacht 'The World's Best' uitgezonden. Opmerkelijk gezicht in het programma is Slongs en dat had ze te danken aan Hans Otten, die voor het productiehuis Warner werkt. Ze vertelt: “'The World’s Best' is een wereldwijde talentenjacht. Je kan het vergelijken met 'Belgium’s Got Talent', maar dan iets grootser. De talenten komen van over de hele wereld, maar ook de juryleden komen van over de hele wereld. Ik representeer België daarin.”

“Toen ze iemand wilden uit België ging het tussen mij en Niels Destadsbader. Ze hebben mij gekozen! Ik ben daar heel tevreden mee." "Who is Slongs?" vroegen ze zich in Amerika af. Een aanbevelingsbrief van de VRT heeft veel vraagtekens weggehaald. Daarin stond dat Slongs een prijs gewonnen had op Radio 2 Zomerhit en de MIA's én dat ze jurylid was in 'The Voice Kids'"Een Green Card of verblijfsvergunning krijgen is niet zo simpel. Ik moest ongelofelijk veel artikels doorsturen waar ik in stond. We hebben ook een aanbevelingsbrief gevraagd aan de tv-zender Eén. Daar stond in dat ik een MIA en Radio 2 Zomerhit trofee heb gewonnen. Zo heb ik bewezen dat ik hier een gekend figuur ben.”

Hollywood

Slongs mocht in 2018 een maand lang naar Hollywood voor de opnames van 'The World's Best'. Op haar werkschema stonden 7 draaidagen en voor de rest was ze vrij. Slongs werd er voor de rest in de watten gelegd met een suite in een poepchique hotel: “Hollywood is heel vreemd en surrealistisch. We kennen dat allemaal van de films en de rode loper momenten die we af en toe eens te zien krijgen. Maar als je daar zelf rondloopt, lijkt het ook echt alsof je in een film rondloopt. Het is heel onwerkelijk. Het contact tussen arm en rijk is heel erg schrijnend. Het ruikt er ook niet goed. De iconische ‘Hollywood Boulevard’ waar de sterren met bekende mensen in de grond staan, is helemaal niet zo proper. Er lopen heel veel daklozen en dat brengt zijn geurtjes mee. Er is een enorm contrast!”

Slongs was in 'The World's Best' één van de 50 juryleden die mochten oordelen over bijzondere acts uit de hele wereld. Slongs werd van haar sokken geblazen door een Duitse act met grote lichtgevende poppen die een gevoelige boodschap overbrengen. De winnaar van 'The World's Best' kreeg 1 miljoen dollar op zijn of haar bankrekening. Er deden in 'The World's Best' geen Belgische acts mee.

Gastheer James Corden

'The World's Best' lijkt een beetje op een internationale versie van 'Belgium's Got Talent'. Gastheer van 'The World's Best' is James Corden, bekend van The Late Late Show en Carpool Karaoke.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!