Stem nu voor de MIA's

woensdag 1 december 2021 - 06:00
Niels Destadsbader
VRT
De genomineerden voor de MIA's of de Music Industry Awards zijn bekend. Met jouw stem bepaal jij wie wint.

Dubbeleditie

De MIA's zijn terug! Op donderdag 3 februari 2022 worden in Paleis 12 in Brussel terug prijzen uitgereikt voor verdienstelijke artiesten, mét een spannende show die wordt uitgezonden op Eén. Omdat de MIA's vorig jaar werden uitgesteld, wordt het in 2022 een dubbeleditie, waarin zowel artiesten en hits uit 2020 als 2021 gevierd worden. Daarom is er voor beide jaren een categorie 'Hit van het jaar'.

Wie zijn de grote kanshebbers voor een MIA?

Voor deze speciale dubbeleditie van de MIA's 2020-2021 zijn er maar liefst 39 groepen en artiesten genomineerd. Angèle is de grote kanshebber in deze MIA-editie. Ze heeft maar liefst 6 nominaties op haar naam staan. Met elk 5 nominaties maken ook Balthazar, Regi en Zwangere Guy grote kans op een award.

Het wordt ook een spannende avond voor Meskerem Mees, Bart Peeters, Sylvie Kreusch en Metejoor. Zij hebben elk 4 nominaties. De comeback van Stromae gaat niet onopgemerkt voorbij. Hij maakt kans op 3 MIA's, net als jong talent Camille.

Veel Nederlandstalige artiesten

Het valt op dat er ook veel Nederlandstalige artiesten bij de genomineerden zijn, zowel jong talent als gevestigde waarden. Nieuw is de categorie 'Hiphop/r&b' die het vroegere 'Urban' vervangt. Daarin strijden Zwangere Guy, Lous and the Yakuza, Tourist LeMC en Yong Yello om de MIA.

Niels Destadsbader

Opmerkelijk is dat Niels Destadsbader enkel en alleen genomineerd is voor 'Hit van het jaar 2020' en dat met het liedje 'Nooit alleen'.

Hoe kan je stemmen?

Je kan voor de MIA's stemmen van woensdag 1 december tot en met zondag 12 december via mias.be stemmen voor jouw favoriet in de categorieën 'Album', 'Alternative', 'Dance', 'Doorbraak', 'Groep', 'Hiphop/r&b', 'Nederlandstalig', 'Pop', 'Solo Vrouw', 'Solo Man', 'Vlaams populair', 'Hit van het jaar 2020' en 'Hit van het jaar 2021'. 

De muzieksector beslist wie de MIA’s in de categorieën 'Artwork', ‘Auteur/componist', 'Live act', 'Muzikant', ‘Producer’ en 'Videoclip' mee naar huis neemt.
 

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!