Tennisster Elise Mertens: “Ik videocall dagelijks met mijn 5 hondjes”

zaterdag 20 februari 2021 - 12:50
Belga
Wat een week was het voor tennisster Elise Mertens! Samen met haar Wit-Russische collega Sabalenka won ze de finale van het dubbelspel op de Australian Open. In het enkelspel haalde ze de achtste finales. Elise is ver van huis, ze mist haar hondjes! Daarom ‘videocallen’ ze dagelijks. Dat vertelde Elise bij Kim Debrie en Ruben Van Gucht in 'Wat Een Week'.

Tennisster Elise Mertens won samen met haar Wit-Russische collega Sabalenka de finale van het dubbelspel op de Australian Open. In het enkelspel strandde ze in de achtste finales. “Hoewel dubbelspel en enkelspel niet te vergelijken zijn, verzacht die overwinning met Sabalenka wel mijn uitschakeling in het enkelspel. Mijn enkelspel blijft uiteraard mijn prioriteit maar ik ben wel héél blij met mijn overwinning samen met Sabalenka. Een grand slam winnen is nog altijd super.”

"Ik videocall dagelijks met mijn 5 hondjes"

Elise is ver van huis, intussen zit ze alweer in Adelaide voor het volgende tornooi. Dus vieren is er nog niet van gekomen. "Dat halen we thuis wel in. Jammer dat mijn familie er niet bij is maar mijn knuffelcontact en coach Robbe is er. Ik ben sowieso al blij dat ik kan tennissen. Het zijn tenslotte rare tijden."

Na het tornooi in Adelaide komt Elise Mertens een paar dagen naar huis. Daarna vertrekt ze opnieuw voor een langere periode. "Mijn 5 hondjes worden opgevangen bij mijn ouders, daar zitten ze goed. Ik mis ze wel maar we videocallen elke dag. Wie weet hebben ze nu ook gekeken", lacht Elise. 

"Kim Clijsters als mijn nieuwe dubbelpartner? Daar is nog niets over gesproken, echt niet!"

Haar partner in het dubbelspel Aryna Sabalenka wil minder gaan dubbelen. Kim Clijsters wordt genoemd als mogelijke partner om te dubbelen tijdens de Olympische Spelen. "Maar daar is nog niet over gesproken, echt niet. En het is afwachten of de Spelen door kunnen gaan. Er zijn ook nog andere opties, natuurlijk", zegt Elise.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!