Vera Coomans in 'Radio 2 Bene Bene': "Ik heb ooit één keer opgetreden op hoge hakken en dat was meteen ook de laatste keer"

donderdag 15 april 2021 - 07:00
Madou
Radio 2
Madou is in 2021 helemaal terug van weggeweest. In de jaren 80 hadden ze enkele hits en momenteel maken oprichters Vera Coomans en Wiet Van de Leest opnieuw muziek onder die naam en dat samen met hun zoons. In 'Radio 2 Bene Bene' brengt Madou 'Witte nachten', de klassieker uit 1981.

Madou 2.0

Madou is terug van weggeweest en ondertussen doet zoon Thomas ook mee. Vera Coomans: "Het heeft altijd blijven kriebelen om muziek te maken. Nu maken we terug muziek in het Nederlands, dus hebben we Madou terug bovengehaald. Madou betekent voor ons Brussel. De eerste foto is dan ook genomen op het Madouplein. De nieuwe single 'Ronquières' bevat zeker en vast invloeden van zoon Thomas. Hij heeft de muziek gemaakt. In de vroege herfst komt het album uit."

Vera 40 jaar geleden

Vera Coomans zag er 40 jaar geleden totaal anders uit. Die hoge hakken laat ze voortaan toch thuis. Vera Coomans: "Ik heb ooit opgetreden op super hoge hakken, maar dat was toch niet zo slim. Door de zenuwen kon ik er amper nog op lopen. Ik heb nadien nooit nog op hakken opgetreden. Ik herinner me ook nog een zilveren regenjas. Spijtig genoeg heb ik die niet meer. Het had leuk geweest om daar nog eens in op te treden." Thomas Devos: "Als ze die zou aandoen, dan doe ik niet meer mee. (Lacht)" 

Kort, maar krachtig bestaan

Tijdens de jaren 80 had Madou een kort, maar krachtig bestaan. Bizarre herinneringen zijn er echter wel. Vera Coomans: "Er is zo inderdaad wel een bizarre herinnering die me altijd zal bijblijven. Zo kwamen we in een parochiezaal aan om op te treden en het publiek bleek te bestaan uit jonge kinderen. Die waren compleet teleurgesteld, want ze begrepen natuurlijk niets van onze teksten. Wij waren zelf waarschijnlijk even teleurgesteld. We hebben natuurlijk ook wel leuke herinneringen. Als mensen je komen zeggen dat ze gefascineerd zijn door je muziek, dat doet je wel iets." 
 

Binnen een aantal jaar staan we misschien wel met de kleinkinderen op het podium ook. 

Vera Coomans

Muzikale familie 

Muziek zit in de genen bij de Madou-familie. Vera Coomans: "Niet alleen mijn zoon is muzikaal, de kleinkinderen zijn dat eigenlijk ook allemaal. Binnen 40 jaar staan we misschien wel met de hele familie op het podium." Thomas Devos: "We worden gewoon gedwongen om muziek te maken. (lacht) Nee, dat is ook niet waar."

Van 'Star Wars' tot de 'Fabeltjeskrant'

Bij de Madou-familie wordt er niet alleen muziek gemaakt. Er worden ook films gekeken. Vera Coomans: "Ik heb goede herinneringen aan de allereerste film van 'Star Wars'. Die heb ik samen met de kinderen bekeken. Ook 'Back to the Future' vond ik een heel goede film. Daar bestaat nu ook Playmobil van en die heb ik aan de kleinkinderen cadeau gedaan." Thomas Devos: "Ik heb dan weer goede herinneringen aan de 'Fabeltjeskrant'. Daar heb ik echt heel veel naar gekeken en we zetten dat zelfs nu af en toe nog op. Het blijft hilarisch eigenlijk."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!