VRT-journalist Riadh Bahri over 2020: “Trouwen was het hoogtepunt. Ik hoop volgend jaar het grote feest te kunnen geven”

zaterdag 12 december 2020 - 12:27
Riadh Bahri bij De Slimste Mens ter Wereld
VIER
Riadh Bahri werd vanmorgen op Radio 2 uitgeroepen tot ‘Journaalreporter van het jaar’. Op zaterdagochtend blikt David Van Ooteghem, de Grootste Fan van het Journaal, in ‘Wat een jaar’ terug op de meest opmerkelijke momenten uit de Journaals van 2020. De concurrentie was groot, maar Riadh haalde het toch van andere sterreporters als Bjorn Soenens, Bart Verhulst, Pieterjan De Smedt en Tom Van De Weghe. “Ik ben vooral vereerd. Het is een mooi lijstje van mogelijke winnaars. Dankjewel daarvoor", reageert Riadh tevreden.

“Waar Riadh verslag uitbrengt wordt hij omringd door een schare enthousiaste fans die hem blijkbaar overal volgen. Zoals die keer toen hij verslag moest uitbrengen over Koen Geens die geen minister zou zijn in de nieuwe regering”, vertelt David Van Ooteghem, de Grootste Fan van het Journaal. “Betogers van Extinction Rebellion verstoorden z’n Journaalverslag, en als je zo je fans tot de orde durft te brengen op prime time televisie, dan verdien je die prijs.”

Riadh reageert met de handen voor de ogen op het bijhorende geluidsfragment: “Heel genant om terug te horen." Hij vertelt wat er toen juist aan de hand was: “Die betogers achtervolgden me letterlijk. Als we onze camera 5 meter verplaatsten kwamen ze achter ons staan. Er stonden ook betogers voor me, naast de camera, met licht te 'flashen' in mijn gezicht. Ik had met hen de afspraak gemaakt dat ik zou zeggen wie ze waren en wat ze kwamen doen, en in ruil moesten ze beleefd op de achtergrond blijven. Maar ik ben een beetje naïef. Vanaf ik m’n eerste woord zei begonnen ze lawaai te maken."

Of hij verwacht had om verkozen te worden tot ‘Journaalreporter van het jaar’ door de Grootste Fan van het Journaal? “Nee, absoluut niet. Ik val echt uit de lucht. Het is een heel mooi lijstje dat je opsomt. Ik ben zelf heel grote fan van Pieterjan De Smedt. Dus dat ik Pieterjan eindelijk heb geklopt met iets, is een fantastisch grote eer”, lacht Riadh nog

Ik mag niet klagen. Ik heb mijn werk en inkomen nog

Riadh Bahri

Getrouwd in 2020

Het was een vreemd jaar, maar het persoonlijk hoogtepunt voor Riadh Bahri was toch dat hij dit jaar getrouwd is met de man van z’n leven.

“Ja, 2020 was denk ik voor heel veel mensen tot nu toe geen fantastisch plezant jaar. Ik mag niet klagen. Ik heb mijn werk en inkomen nog. Ik ben tijdens corona nog kunnen blijven functioneren. En kunnen trouwen was het hoogtepunt. Ik hoop volgend jaar het grote feest te kunnen geven dat we willen geven. Het is nog even afwachten.”
 

Slimste mens

Wie weet wordt de VRT-journalist volgende week ook nog Slimste mens ter wereld. Hij mag het in de finaleweek op VIER opnemen tegen onder meer schrijfster Delphine Le Compte en VRT-collega Catherine Van Eylen. Of hij zal winnen?
“Ik weet het al, maar het is nog een paar dagen wachten... Alles is vorige week al netjes opgenomen."

 

Ik ben iets te open. Ik praat nogal makkelijk over alles

Riadh Bahri

“Ik heb de voorbije maanden niets spannends beleefd, behalve in mijn kot zitten en gaan werken. Dus de Slimste mens was een welgekomen afwisseling. Een soort van uitlaatklep, om me eens te laten gaan", vertelt Riadh nog.
We leren de journalist er ook op persoonlijk vlak beter kennen. “Ik ben zelfs iets te open. Ik praat nogal makkelijk over alles", lacht hij.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!