Willy Sommers herstelt van coronabesmetting: "Ik ben al 4 kilo kwijt"

zaterdag 7 november 2020 - 10:30
Willy Sommers
Willy Sommers is nog steeds niet helemaal genezen van het coronavirus, dat vertelde hij aan Kim Debrie en Ruben Van Gucht in ‘Wat een week’. Elf dagen geleden werd Willy onwel en sindsdien ziekt hij thuis uit: "Het is nu iets aan het beteren, maar ik ben echt heel erg ziek geweest.”

“Het is zo dat ik al bijna twee weken in quarantaine zit samen met mijn gezin, met m'n vrouw en kinderen. Ik voel me futloos, heb spierpijn en ben moe", vertelt Willy. "Daardoor heb ik ook geen eetlust. Ik ben al 4 kilo vermagerd. Ik eet wel omdat het moet, maar ik heb nooit echt zin om te eten." 

De zanger is ook nog steeds herstellende van zijn hartoperatie begin dit jaar. “Begin vorige week was ik aan het revalideren in het ziekenhuis. Ik had een fiets- en fitnessoefening gedaan. En ineens werd ik onwel. Ik voelde me helemaal wegdraaien. Ze hebben me dan op de grond gelegd op mijn rug en ze hebben mijn bloeddruk genomen. Die was ineens gezakt naar 6 over 9, dus heel laag! Ik was ter plaatse in het ziekenhuis en toen hebben ze me meteen een kamer toegewezen. Ze hebben een cardiogram genomen, een bloedafname gedaan en een covid-test. En een dag later bleek ik positief getest."

Ik heb zelfs geen zin om m'n gitaar te pakken

Willy Sommers

Traag herstel

De verveling slaat toe bij Willy: “De dagen duren oneindig lang. Voor mij is dat een marteling. Ik sta ’s morgens op en zeg bij mezelf, wat ga ik nu vandaag doen? Ik mag wel gaan wandelen, maar ja, er is geen perspectief. Ik heb zelfs geen zin om m’n gitaar te pakken en nummers te componeren. Ik moet nog stilaan herstellen. Ik hoop dat ik eind volgende week weer de oude ben.”

Radio 2 als opkikker

Deze week worden de hele week klassiekers van de jaren 70 gedraaid op Radio 2, en dat doet Willy deugd: “Ik luister constant!"  De jaren 70 waren gouden tijden voor Willy: "In de zomer van 1971 was 'Zeven anjers, Zeven rozen' een groot succes, ook in het buitenland. Het was zelfs een nummer 1-hit in Spanje: 'Siete Rosas, Siete Besos', 'Zeven rozen, Zeven kussen'. Daarna heb ik nog een aantal platen gemaakt in Spanje, en ik heb er ook veel concerten gegeven en tv-optredens gedaan. Ik was 21 jaar oud en voor mij ging een hele nieuwe wereld open."

Kim en Ruben hadden nog een verrassing in petto voor Willy! Chapter Two bracht een eigen, nieuwe versie van 'Zeven anjers, Zeven rozen'. Willy was erg gecharmeerd door hun optreden: “Het doet iets met me. Ik ben fier als een gieter!”, lachte de zanger.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!