Wim De Vilder schminkt zichzelf voor Het Journaal: "Gelukkig een cursus gekregen"

donderdag 19 maart 2020 - 17:28
VRT
Als je schminkster anderhalve meter van jou moet blijven, moet je als nieuwsanker zelf je make-up doen. Vanavond zien we in Het Journaal of Wim De Vilder het er goed vanaf brengt!

"We hebben gelukkig een cursus gekregen", lacht Wim De Vilder. "Kirsten, één van de schminksters, gaat ons vanop afstand leren hoe we het zelf kunnen doen. Ik heb even getwijfeld om twee kleurtjes te gebruiken, maar ik heb me toch bedacht."

Contact vermijden

"We proberen bij de VRT om contacten tussen mensen te vermijden. Bij het opmaken van ons gezicht moeten de visagistes nu eenmaal dichtbij komen. Maar nu dus niet meer. We hebben ook allemaal onze eigen set borsteltjes en producten."

Reporter draagt handschoenen

"In de journaalstudio spelden wij nu ook zélf ons microfoontje op. Dat deden we enkele dagen geleden niet. Reporters die op interview gaan, hebben handschoenen aan en gebruiken een microfoon op een statief." 

"We lijken wel te werken in een ziekenhuisomgeving. Maar gek genoeg stelt mij dat gerust. Al die maatregelen zijn nodig. En ze werken ook. Hier is al een hoofdpunt van Het Journaal vanavond: in China waren er vandaag géén besmettingen. Toch positief nieuws. De strenge maatregelen die China nam, hebben gewerkt", besluit Wim.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!