YouTube doneert het dubbele voor elke euro die een Queen-fan geeft voor het Freddie Mercury Tribute Concert

donderdag 14 mei 2020 - 17:17
Queen
GettyImages
Het Freddie Mercury Tribute Concert wordt opnieuw uitgezonden op YouTube. Gelijktijdig wordt er geld ingezameld voor de bestrijding tegen het coronavirus.

Freddie Mercury Tribute Concert

5 maanden na het overlijden van Freddie Mercury werd op 20 april 1992 een groots benefietoptreden, Freddie Mercury Tribute Concert, gehouden ter nagedachtenis aan de zanger van Queen. In het Wembleystadion in Londen zagen 72.000 fans hoe verschillende artiesten een liedje van Queen coverden. Op het podium stonden Axl Rose, Slash, Elton John, Seal, Paul Young, Annie Lennox, Lisa Stansfield, David Bowie, Robert Plant, George Michael en zelfs Liza Minnelli. De opbrengsten van het concert werden destijds gebruikt voor het Mercury Phoenix Trust, het fonds dat geld inzamelt tegen aids.

Donatie voor de bestrijding van de coronacrisis

Het Freddie Mercury Tribute Concert wordt op vrijdag 15 mei om 20u opnieuw op YouTube uitgezonden. Het zal er 48 uren te zien zijn. Iedereen kan een donatie doen voor de bestrijding tegen het coronavirus. Voor elke dollar of euro die door de kijkers gedoneerd wordt, zal Youtube het dubbele betalen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!