Zangeres Bonnie Pointer is op 69-jarige leeftijd overleden 

dinsdag 9 juni 2020 - 10:11
Bonnie pointer
GettyImages
Bonnie Pointer, één van de vier oorspronkelijke Pointer Sisters is maandag 8 juni overleden. Zij werd 69 jaar.

Hartstilstand

Anita Pointer liet op maandag 8 juni aan het Amerikaanse blad TMZ weten dat haar zus Bonnie overleden was.  "Met veel verdriet laat ik de fans van The Pointer Sisters weten dat mijn zus, Bonnie, vanochtend is overleden. Onze familie is er kapot van en namens mijzelf en mijn familieleden vraag ik jullie om gebeden in deze tijd." Bonnie overleed aan de gevolgen van een hartstilstand. Bonnie Pointer is de tweede zus van The Pointer Sisters die sterft. In 2006 overleed June aan de gevolgen van kanker.

Fire

Ruth, Anita, Bonnie en June Pointer beslisten om in 1971 met een zanggroepje te beginnen. In de jaren 60 hadden ze al zangervaring opgedaan in de kerkkoor van hun vader en dominee Elton Pointer. Hun eerste hits als The Pointer Sisters waren ‘Yes we can can’ en ‘How long’. Voor het liedje 'Fairytale' kregen ze zelfs een Grammy Award. In 1978 verliet Bonnie de groep net op het moment dat The Pointer Sisters hun grootste hit scoorden, 'Fire', een cover van een nummer van Bruce Springsteen.
Bonnie Pointer had als solo-artieste succes met de liedjes 'Heaven must have sent you' en 'I can't help myself (Sugar pie, honey bunch)'.

Hollywood Walk of Fame

Als trio hadden The Pointer Sisters in de jaren 80 nog succes met de liedjes 'Jump (For my love)', 'I'm so excited' en 'Automatic'. In de jaren 90 trad Bonnie Pointer af en toe nog eens op met haar 3 zussen. Ze was erbij toen ze in 1994 een ster kregen op de Hollywood Walk Of Fame.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!