Zeven wist-je-datjes over ladykiller Tom Jones: 59 jaar samen met z'n vrouw maar wel 250 groupies per jaar

zondag 7 juni 2020 - 07:00
Tom Jones
Michael Kovac
Tom Jones gaat al heel wat jaren mee in de muziekwereld. Toch zijn er nog altijd dingen die lang niet iedereen van hem weet.

1. Telefooncel uit zijn geboortedorp

Op het geboortekaartje van Tom Jones stond de naam: Thomas Jones Woodward. Hij zag het leven in het moederhuis van Treforest in het zuiden van Wales op 7 juni 1940.
Toen hij als zanger bekend werd, kreeg hij van het gemeentebestuur van Treforest een cadeautje. Voortaan staat er in zijn tuin in Los Angeles een authentiek rode telefooncel uit zijn geboortedorp.

2. Het was van moetens

Tom Jones was 16 jaar toen hij in 1957 trouwde met Linda Trenchard. Het was van moetens, omdat zij hun enige zoon verwachtte. Tom Jones is 59 jaar bij zijn echtgenote gebleven. Zij overleed in 2016.

3. De artiestennaam

Tom Jones begon zijn zangcarrière als de stem en het gezicht van het groepje Tommy Scott & the Senators. Tijdens een optreden werd hij ontdekt door zijn manager Gordon Mills, die zijn nieuwe poulain meenam naar Londen. Daar kreeg de zanger zijn artiestennaam Tom Jones. De inspiratie kwam van de gelijknamige, sexy en komische film uit 1963.
Door zijn bekendheid kreeg Tom Jones achteraf nog kleine rolletjes in een aantal films.

4. Slipjes

Tom Jones staat gekend als een womanizer en ladykiller. Nog voordat hij wereldberoemd zou worden, werd hij in Wales al ‘Tiger Tom’ genoemd.
Hij beweerde dat hij op het toppunt van zijn carrière 250 groupies per jaar alle kanten van de slaapkamer heeft laten zien. Vandaar dat bij elk optreden Tom Jones slipjes naar zijn hoofd geslingerd kreeg.
Eén affaire heeft geresulteerd in een buitenechtelijk kind. In 1987 lag hij drie dagen onder de lakens van het model Katherine Berkery. 9 maanden later beviel zij van een zoontje. Een DNA-test bewees dat Tom Jones de vader was.

5. Sir Tom Jones

Op 29 maart 2006 werd Tom Jones geridderd door koningin Elizabeth II in Buckingham Palace voor bewezen dienst in de muzieksector. Daarna mocht hij de titel 'Sir' aan zijn naam voegen. Zeven jaar eerder had hij al de titel van 'Officier van het Britse Rijk' gekregen.

6. Zelfde verjaardag als Prince

In 1987 nam Tom Jones, samen met de groep The Art of Noise, een cover op van het liedje 'Kiss' van Prince. Zowel Tom Jones als Prince vierden samen hun verjaardag op dezelfde dag: 7 juni. 

7. The Fresh Prince of Bell-Air

De eerste grote hit van Tom Jones was 'It's not unusual'. Dit was het favoriete liedje van het personage Carlton in de televisieserie 'The Fresh Prince of Bel-Air'. Geregeld danste hij de beroemde 'Carlton dance' in deze populaire sitcom met Will Smith
 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!