Zit náást de Beatles in de opnamestudio terwijl ze 'Let it be' opnemen!

donderdag 25 november 2021 - 11:00
The Beatles
Evening Standard
Peter Jackson, de Amerikaanse regisseur van 'The Lord of the Rings', heeft een nieuwe documentaire 'The Beatles: get back' gemaakt over het album 'Let it be' van The Beatles. Hij wil je daarbij het gevoel geven dat je bij The Beatles in de opnamestudio zit, terwijl ze die plaat opnemen!

Vlieg op de muur

Peter Jackson, de regisseur van 'The Lord of the Rings', heeft een nieuwe documentaire 'The Beatles: get back' gemaakt over 'Let it be', het laatste album dat The Beatles uitbrachten. Jackson heeft daarvoor 55 uur onuitgegeven filmmateriaal gebruikt en 140 uur audio.  
Voor de documentaire wou hij het 'vlieg op de muur'-principe toepassen. Jackson wil The Beatles-fans het gevoel geven dat ze écht bij de opnames van 'Let it be' aanwezig zijn en gewoon in de zetel in de studio zitten terwijl John, Paul, George en Ringo het album opnamen. 
De documentaire 'The Beatles: get back' is te zien op de streamingdienst Disney+.

They shall not grow old

Het beeldmateriaal van 'Let it be' heeft Peter Jackson helemaal gerestaureert en verwerkt met dezelfde technieken die hij gebruikte voor de documentaire 'They shall not grow old'. Daarvoor poetste en kleurde hij zwart-wit-films uit de Eerste Wereldoorlog.  

Let it be 1970

Na de opname van 'The White Album' wou Paul McCartney in 1969 een filmploeg toelaten die het productieproces van het volgende album 'Let it be' mocht registreren. Het werd een unieke documentaire van The Beatles, op een moment dat de groep kapot ging aan onderlinge spanningen. Deze originele film kwam in 1970 in de bioscoop en kreeg een Oscar voor de beste soundtrack.
Ook die documentaire werd grondig gerestaureerd en komt opnieuw uit.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!