Zo maak je een overheerlijke paasbrunch!

vrijdag 10 april 2020 - 09:21
We horen de paasklokken al opnieuw luiden! En dus tijd om je inkopen te doen voor een uitgebreide en overheerlijke paasbrunch! Maar alleen paaseitjes serveren, is natuurlijk niet voldoende. Hier alvast enkele ideeën om in de smaak te vallen.

Paasbrood

Een paasbrunch zonder paasbrood is als een café zonder bier of als Radio 2 zonder luisteraars!

Dit heb je nodig (voor vier personen):

  • 200 g bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 20 g boter
  • 3 eieren
  • 90 ml lauwe melk
  • 30 g suiker
  • zwarte rozijnen
  • snuifje zout

Aan de slag:

Stap 1: Het deeg:

Doe de bloem, het bakpoeder, de boter, een ei, de melk, een snuifje zout en de suiker in een kom. Kneed het deeg tot het soepel en elastisch is. Het mag niet aan je vingers plakken.

Stap 2: Maak het brood

Verdeel het deeg in 2 gelijke delen. Rol elk stuk tot een lange worst. Vlecht beide rollen deeg in elkaar en knijp de uiteinden dicht.

Stap 3: bakken maar!

Leg het brood op een ingevette bakplaat. Leg een ei in het midden van het brood.

Borstel het brood in met een losgeklopt ei. Laat het 10 min bakken in een voorverwarmde oven van 220°.

Toast zalm avocado

Een lekker gerecht, hoeft niet per se moeilijk te bereiden zijn. Dat bewijst de toast avocado. Gezond, simpel en ó zo lekker! Voor de liefhebbers zorgt een zachtgekookt eitje er bovenop voor extra veel smaak.

Dit heb je nodig (voor 1 toast):

  • 1 zachtgekookt
  • 1 rijpe avocado
  • 1 sneetje gerookte zalm
  • 1 scheutje citroensap
  • 1 dik sneetje meergranenbrood

Aan de slag:

Stap 1: De voorbereiding:

Vul water in een steelpan en wacht tot het kookt. Doe het eitje in de kokende pan en laat het 5 à 6 minuten koken. Spoel het ei meteen af met koud water.

Plet de rijpe avocado en meng het met een scheutje citroensap. Kruid af met zout en peper.

Rooster het sneetje meergranenbrood in een broodrooster of laat het grillen in de oven.

Stap 2: En smeren maar!

Smeer het avocadosmeersel op de toast en leg er het sneetje gerookte zalm op. Pel het ei en leg het in het midden van de toast. Snij het ei in twee zodat het halfgekookte eigeel er nog uitvloeit. Kruid tot slot af met peper.

 

Pancakes

Pancakes, de favoriet van elke zoetebek! Met dit recept mislukken je pancakes quasi nooit!

Dit heb je nodig:

  • 3 eieren

  • 125 gr bloem
  • 150 gr karnemelk
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Klontje boter
  • ahornsiroop, fruit of slagroom om er bij te serveren

Aan de slag:

Stap 1: De voorbereiding

Splits de eieren en meng de dooiers samen met de karnemelk, bloem en bakpoeder tot een dik beslag.

Neem een nieuwe kom en kloppers en klop de eiwitten samen met de suiker stijf. Schep het schuim geleidelijk door het beslag.

Stap 2: En bakken maar!

Verhit een pan, doe er een klein beetje boter in en laat het smelten. Schep met een pollepel in het beslag en doe het in de pan.

Draai de pancake om van zodra er belletjes ontstaan aan de bovenkant. Bak beide kanten goudbruin.

Stap 3: afwerking

Pancakes worden doorgaans geserveerd met bosbessen en ahornsiroop. Maar heb jij liever hazelnootpasta, bruine suiker of ander fruit? Dan zal dat evengoed smaken!

 

Kaasplankje

Een lekkere kaasschotel begint bij een goede afwisseling tussen zachte en harde kazen, tussen sterke en minder uitgesproken smaken. Hier enkele suggesties voor een lekker gebalanceerde kaasschotel.

 

Dit heb je nodig:

  • Zachte kaas: Brie De Meaux
  • Harde kaas: Vieux Chimay
  • Halfharde kaas: Affligem Abdijkaas
  • Jonge kaas: Brugge Blomme
  • Blauwe kaas: Cambozola
  • Druiven
  • Vijgen
  • Dadels
  • Notenmix
  • Plankje

Aan de slag

Leg de kazen op de kaasplank. Voeg er een hoeveelheid druiven, vijgen en dadels naar keuze aan toe. Strooi de noten over de kaasplank. En smullen maar!

Fruitbowl met chia yoghurt

Deze fruitbowl met chiapudding geeft een gezonde en verfrissende toets aan je paasbrunch!

Dit heb je nodig:

  • 50 ml plantaardige melk (kokosmelk, amandelmelk, rijstmelk, …)
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 200 ml kokosyoghurt
  • Vers fruit naar keuze

Aan de slag:

Meng de chiazaadjes met de melk en laat ze het twintig minuten staan. Voeg het mengsel door de kokosyoghurt.

Leg het vers fruit er als topping bovenop. En klaar is Kees!

Ontbijtpizza van roerei met spek

Met dit recept geef je het klassieke roerei met spek een nieuwe dimensie.

Dit heb je nodig: 

  • Bladerdeeg
  • 5 plakjes spek
  • 3 eieren
  • Geraspte kaas
  • 100 g kerstomaten
  • Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Aan de slag: 

Stap 1Verwarm de oven voor op 180°C en leg het bladerdeeg op de bakplaat. Vouw de randen om zodat ze omhoog gaan en je een korst krijgt. 

Stap 2: Leg het spek op het bladerdeeg en breek de eieren over het bladerdeeg. Snij de tomaatjes in twee en verdeel ze over de ontbijtpizza. Strooi de geraspte kaas over het geheel en breng het op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.

Stap 3: Bak de ontbijtpizza 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg hard is en de eieren gestold zijn.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!