Cathérine Vandoorne bedankt Warme Luisteraar Kathy

maandag 21 december 2020 - 15:57
Veel mensen hebben nood aan een babbel. Daarom gingen we met Radio 2 op zoek naar Warme Luisteraars: vrijwilligers die af en toe eens een telefoontje willen doen met iemand die nood heeft aan een gesprek. Jullie lieten massaal jullie warm hart zien!

Via een oproep hebben we met Radio 2 Warme Luisteraars proberen rekruteren. Dat zijn mensen die, in naam van organisaties zoals Samana, Bond Zonder Naam, Licht en Liefde en NAH Liga, hun luisterend oor beschikbaar stellen voor wie nood heeft aan een goed gesprek. Heel wat luisteraars hebben hun warm hart getoond en zijn beginnen bellen. We zouden ze graag allemaal persoonlijk bedanken, maar daar zouden we wel tien Warmste Weken voor nodig hebben. Cathérine Vandoorne gaat langs bij Kathy Champagne, één van die Warme Luisteraars.“Ik hoorde de oproep en dacht: luisteren, dat kan ik! Professioneel mensen bellen, dat doe ik al 20 jaar. Dus ik heb mij meteen kandidaat gesteld, over zo’n dingen denk ik niet lang na. Ik wou al langer vrijwilligerswerk doen, dus dit leek mij een fantastische opportuniteit.”

Luisteren naar elkaar is dé manier om onze samenleving een beetje warmer te maken. Gewoon luisteren.

Kathy Champagne

"Hoe gaat het vandaag?"

“Samana heeft mij ‘gekoppeld’ aan een dame uit Mechelen. Ze heeft wel vriendinnen en zorgt voor haar moeder, maar toch is ze alleen. Dus ik heb haar opgebeld!” Maar hoe begin je een gesprek met iemand die je helemaal niet kent? “Elk gesprek begint met een ‘hallo’ en een ‘hoe gaat het vandaag’. Dat kan je eigenlijk aan iedereen vragen, altijd. Als je interesse toont, dan loopt het gesprek vanzelf los.” Johan, directeur van Samana, bedankte Kathy nog met bloemen en mooie woorden. “Een dikke dankjewel voor de warmte die jij, samen met alle andere Warme Luisteraars, de afgelopen weken in onze samenleving hebt gebracht.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!