Premier De Croo over Warme Luisteraar zijn: "Toevallige gesprekken en ontmoetingen: dat mis ik het meest"

woensdag 23 december 2020 - 17:20
De Warmste Luisteraar van het eerste uur: premier Alexander De Croo kwam langs bij David Van Ooteghem tijdens ‘Beste Buren voor de Warmste Week’!

Warme luisteraar 

“Ik heb vijf telefoontjes gedaan, dat waren stuk voor stuk goede babbels. Soms waren het zelfs gesprekken van bijna een half uur. Het was leuk om met mensen te praten die je niet kent. Dat is eigenlijk één van die dingen die ik het meeste mis. Toevallige ontmoetingen en toevallige gesprekken”, vertelt premier De Croo.  
 
David vraagt zich af waar de eerste minister van België terecht kan voor een praatje. “Ik heb een paar vrienden die ik af en toe eens opbel. En natuurlijk ook thuis, bij mijn vrouw en kinderen. Ook zij kunnen bij mij terecht. Ik heb nog jongere kinderen die soms ook met vragen zitten. Ze kunnen niet zomaar vriendjes uitnodigen, op bepaalde momenten knaagt dat ook bij hen.”

Geen valse hoop 

Premier Alexander De Croo kreeg enkele opvallende berichten na zijn laatste passage in het televisieprogramma ‘De Zevende Dag’, de vermoeidheid was toen zichtbaar op zijn gelaat. “Ik slaap ongeveer 6 à 7 uur per dag. Ik heb niet echt een reden om te klagen. Er zijn mensen die hun levensproject in het water zien vallen, van iemand met een kapsalon, café tot mensen die in de cultuur werken. Zij hebben meer redenen om te klagen”, vertelt De Croo. “Ik zou het liefste willen zeggen: op die datum kunnen ze weer open, maar dat is valse hoop geven. We leven met enorm veel onzekerheid.”  
 

We hebben in het domein van de vaccins de beste wetenschappers ter wereld in België, luister naar hen.

Premier De Croo

Vaccinatietwijfel 

Naast Premier De Croo kwam Frank Deboosere langs voor het weerbericht. Het ideale moment voor een radiospelletje! David Van Ooteghem vroeg aan premier De Croo en Frank Deboosere enkele stellingen, waaronder deze: “Eerste ministers moeten zich ook al eerste laten inenten om aan de 'vaccintwijfelaars' te tonen dat het veilig is”. Premier De Croo vindt dat geen goed idee: “Als eerste minister kom ik niet meteen in die volgorde aan de beurt, de eerste volgorde zijn de meest kwetsbare mensen in onze samenleving en ik behoor daar niet bij.” Hij voegde er wel nog aan toe: “Ik ben best bereid om beelden van mijn vaccinatie te tonen, maar als je overtuigd wil worden of die vaccins veilig zijn, dan moet je luisteren naar de wetenschappers en niet naar politici. We hebben in het domein van de vaccins de beste wetenschappers ter wereld in België, luister naar hen”.  

Bekijk hier het hele gesprek met premier Alexander De Croo

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!