15.000 km fietsknooppunten in je broekzak

vrijdag 28 juli 2017 - 07:00
Liefhebber van de fietsknooppunten? Deze appp moet je hebben volgens Stephane!
De gratis app ‘Vlaanderen Fietsland’ heeft heel wat mogelijkheden voor een fijne fietstocht zonder verdwalen.

Vlaanderen Fietsland

Je kent ongetwijfeld de fietsknooppunten, maar wist je ook dat het netwerk in 2016 compleet vernieuwd werd? Het is dus goed mogelijk dat je oude knooppuntenkaart niet meer up to date is.

Je kan natuurlijk nieuwe kaarten kopen (25 euro voor de volledige box). Of je downloadt gewoon de app met alle vernieuwde knooppunten op je smartphone.

Dat is niet alleen gratis, maar ook nog eens handig. De app maakt gebruik van gps, dus je ziet op elk moment op de kaart waar je je precies bevindt. Een groot voordeel ten opzichte van de papieren kaart.

 

Getest

Tester Stephane uit Roeselare haalde met plezier z’n fiets van stal om de app op de proef te stellen.

Stephane zelf rijdt nog het liefst van al rond met een volwaardige fiets-gps, maar voor fans van de fietsknooppunten vindt hij de app ronduit uitstekend.

  • Je kunt met de app over het hele Vlaamse fietsnetwerk routes uitstippelen.
  • Een tochtje uitstippelen van A naar B is kinderspel: zoek op beide plaatsen een knooppunt en de app berekent de kortste route.
  • Rijd je liever een rondje? Dan tik je gewoon het vertrek- en aankomstpunt aan plus de knooppunten waarlangs je wil rijden.
  • Of je kiest voor de optie ‘surprise me’. Bepaal je vertrekpunt en geef het aantal kilometer in dat je wil fietsen. De app berekent zelf een route en laat je op dezelfde plek terug aankomen.
  • Rij je verloren of wijk je graag eens van je route af? Dankzij de rode bol op de gedetailleerde kaart weet je altijd waar je je bevindt.
  • Als het moet begeleidt de app je zelfs naar het dichtstbijzijnde knooppunt.

De Vlaanderen Fietsland- app is volgens Stephane enorm gebruiksvriendelijk. Toch moet je volgens hem ook met een paar dingen rekening houden als je ‘m wil gebruiken.

  • In de gratis versie kun je geen gebruik maken van stemnavigatie. Voor die veilige optie (en nog wat andere handigheden) betaal je 3,99 euro per jaar.
  • Wil je je smartphone monteren op je stuur, dan is een degelijke houder een must. Maar het hoeft geen aderlating te zijn: Stephane vond er al een goeie voor 7 euro.
  • Een 'eigen' route uitstippelen zonder gebruik te maken van de knooppunten is niet mogelijk.

 

Downloaden maar

Overtuigd? Download de app dan gratis voor iOS in de App Store. Android-gebruikers kunnen terecht op Google Play.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!