Benjamien Dalle: "Ouders hebben recht op een terugbetaling van het kamp"

donderdag 26 maart 2020 - 16:06
De Vlaamse regering heeft beslist dat jeugdkampen deze paasvakantie niet mogen doorgaan. Dat is opdoffer voor vele gezinnen, maar wat zijn je rechten als ouder?

Terugbetaling

Alle jeugdkampen tijdens de paasvakantie zijn geannuleerd. "Een pijnlijke beslissing, maar we wilden zo snel mogelijk duidelijkheid voor de ouders", bevestigt Benjamien Dalle, minister van Jeugd. "Ouders hebben het recht op een terugbetaling van hun inschrijvingsgeld. Het gaat vaak over grote bedragen, dus ik begrijp dat het voor sommige ouders absoluut noodzakelijk is om dat geld terug te krijgen." 

Voucher

Jeugdorganisaties zitten met de handen in het haar, want de kampen tijdens de paasvakantie zijn een belangrijke bron van inkomsten. "Die inkomsten zijn belangrijk om hun werking te kunnen blijven garanderen", vertelt Dalle. "Vandaar dat ze ook alternatieven aanbieden aan ouders. Zo krijgen ouders ook de optie om het kamp te laten omboeken naar een andere periode. Ouders die nog niet zeker zijn over de periode, krijgen een voucher die geldig is tot en met volgend jaar." 

 

Ouders die het zich kunnen veroorloven om het bedrag gedeeltelijk of volledig kwijt te schelden, helpen op die manier de jeugdorganisaties

Benjamien Dalle, minister van Onderwijs

Kwijtschelden

De Vlaamse regering roept ouders op om zoveel mogelijk solidair te zijn met jeugdorganisaties. "Ouders die het zich kunnen veroorloven om het bedrag gedeeltelijk of volledig kwijt te schelden, helpen op die manier de jeugdorganisaties", vertelt Dalle. "In samenspraak met de minister van Financiën, Alexander De Croo, hebben ouders die het bedrag gedeeltelijk of volledig kwijtschelden nog steeds recht op de belastingvermindering voor de opvang in jeugdkampen."

Je geld terugvragen is dus mogelijk, maar wie solidair kan zijn met jeugdorganisaties kan het kamp omboeken of het bedrag gedeeltelijk of volledig kwijtschelden

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!