Boodschappenlijstje van 13 maart: aubergine, viburnum en clementine

vrijdag 13 maart 2020 - 08:00
De Inspecteur deelt elke vrijdag zijn boodschappenlijstje. Daarin vind je allerlei producten die nu volop voorradig en voordelig zijn in de supermarkt of bij de buurtwinkel. Want een gewaarschuwd consument is er twee waard!

Groente: aubergine en bloemkool

Ze zijn zuiders van origine, maar aubergines worden al jaren op eigen bodem geteeld. Het is een veelzijdige groente die je ideaal kan gebruiken als vleesvervanger. Je kookt of stoomt 'm wel best niet. De sponsachtige structuur van een aubergine slorpt veel vocht op. Hij komt beter tot z'n recht wanneer je 'm frituurt, grilt, roostert of bakt. Je kan er ook perfect een lekker dipsaus of ovenschotel mee maken.

Ook de Belgische bloemkolen blijven deze week een goede keuze. De klassieke witte een beetje beu? Probeer dan eens een paarse of gele voor wat extra kleur op je bord!

Fruit: clementines

Spaanse clementines zijn nog steeds volop voorradig. Aan het einde van de winter kunnen we allemaal nog een extra vitamine boost gebruiken!

Bloemen: viburnum

De viburnum opulus, ook gekend als 'sneeuwbal', is een echte voorjaarsbloem. Hij is verkrijgbaar van begin januari tot eind mei. De viburnum heeft een houtachtige stengel met daarop heel veel groene, ronde bloemtrossen die lijken op kleine balletjes hortensia. De steellengte varieert van 30 centimeter tot wel een meter! De prijs is afhankelijk van het aantal bloemtrossen per tak. Hoe meer, hoe duurder!

Viburnum is mooi te combineren met andere voorjaarsbloemen zoals ranonkels, anemonen en seringen. Snijd ze goed schuin aan, gebruik zeker snijbloemenvoeding en haal overtollige bladeren van de steel. Zo blijven ze 't langste mooi. Gaat je viburnum slap hangen? Snijd er dan terug een stukje schuin van af en zet ze in lauw water. Viburnum houdt niet van koud water!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!