Boodschappenlijstje van 20 maart: asperges, aardbeien en vis van bij de visboer

donderdag 19 maart 2020 - 15:46
We kunnen het niet genoeg herhalen: hamsteren is absoluut niet nodig. Er is overal voldoende voorraad en voedingswinkels blijven gewoon open. Daarom ook deze week wat tips voor je boodschappenlijstje!

Groente: Belgische asperges en sla

Restaurants moeten verplicht de deuren sluiten, en daardoor blijft er heel wat groente en fruit liggen op de veiling. Daardoor zijn er meer Belgische asperges beschikbaar dan gewoonlijk. Omdat ze volop voorradig zijn, is de prijs laag. Asperges is ook een veelzijdige groente. Maak ze klaar op Vlaamse wijze, verwerk ze in een pasta met lentegroentjes of in een gezonde Ceasarsalade.

Ook verschillende soorten sla zijn typische 'horecagroenten' en blijven deze week vaker liggen. Het weer wordt stilaan beter, dus sla is zeker een goede keuze! Zo bewaar je een verse krop sla langer in de koelkast:

  • Snijd een stukje van de onderkant
  • Maak een kruisvormige inkeping in de onderkant
  • Zet je krop sla met de onderkant in een bordje met een beetje water
  • Ververs elke dag het bodempje water, zo blijft je sla zeker een week goed!

Fruit: Belgische aardbeien

Door het betere weer zijn de Belgische aardbeien ook volop verkrijgbaar. Zij worden ook vaak gebruikt door restaurants en andere horecazaken, maar worden nu dus ook minder verkocht op de veiling. Ze zijn wel nog niet op hun goedkoopst. Ingevoerde Spaanse aardbeien zijn een meer budgetvriendelijke optie.

Vis: ga naar je visboer!

Vis- en andere detailhandelaars zijn voedingswinkels en mogen dus open blijven. Het is niet omdat we in lockdown zijn, dat we alleen nog maar rijst en pasta mogen eten. Het is belangrijk om gezond en gevarieerd te blijven eten. En daar hoort zeker ook een stukje vis bij.

Heel wat vishandelaars werken tegenwoordig op bestelling. Daardoor spendeer je minder tijd aan boodschappen. En als je geluk hebt, levert hij misschien ook nog aan huis! Een kwalitatief stukje verse vis bewaar je gemakkelijk 4 dagen in de koelkast. Je kan ook bijna elke soort vis invriezen. Vraag tips aan je vishandelaar en laat ze vacuüm verpakken. Zo bewaren ze het best in je diepvries.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!