Center Parcs klaar voor heropening: "Zwembad blijft nog gesloten, maar gasten kunnen voucher krijgen"

vrijdag 5 juni 2020 - 09:01
Vanaf maandag 8 juni mogen vakantieparken hun deuren weer openen. Ook Center Parcs zal vanaf dan weer gasten ontvangen in hun vier Belgische parken. Maar het zwembad van het park blijft nog gesloten tot 1 juli. Klanten krijgen dus niet waar ze voor betaald hebben, maar Center Parcs zal dat compenseren.

Voucher voor gemist zwemplezier

Veel mensen boeken specifiek een vakantie in een recreatiedomein om gebruik te kunnen maken van het grote zwembad. Maar de nationale veiligheidsraad heeft beslist dat zwembaden pas mogen openen op 1 juli. Gasten die in juni dus nog een vakantie gepland hebben, zullen geen gebruik kunnen maken van de zwembadfaciliteiten. Maar Center Parcs voorziet een compensatie.

"De regels voor de zwembaden zijn ons opgelegd door de overheid, maar we proberen wel een compensatie te bieden. Gasten zullen een deel van het betaalde bedrag terugbetaald krijgen in de vorm van een voucher. Die kunnen ze dan gebruiken bij een verblijf in de toekomst", zegt directeur Erwin Dezeure.

Daarnaast biedt het vakantiepark extra animatie aan en zal er ook in de verschillende restaurants meer aanbod zijn.

Reservatiesysteem vanaf 1 juli

Eens het zwembad wel open mag, zal Center Parcs werken met een reservatiesysteem. Zo willen ze vermijden dat het een overrompeling wordt aan de glijbaan en kan er toch nog voldoende afstand worden gehouden. "De zwembaden in onze Nederlandse parken zijn al enkele weken open dus we hebben daar al een systeem kunnen uitwerken." 

Maximaal 300 zwemmers per keer en na elke zwembeurt wordt alles grondig ontsmet.

Erwin Dezeure, directeur Center Parcs België

Concreet zullen gasten een tijdslot kunnen reserveren. "Zo beperken we het aantal zwemmers tot een 300-tal per keer. Er zullen aparte in- en uitgangen zijn en na elke zwemgroep zal alles grondig ontsmet worden. Ook de kleedkamers en douches blijven gesloten. Mensen moeten in hun zwemkleding naar het zwembad komen." Voorlopig zal het zwembad daardoor ook enkel open zijn voor gasten die park verblijven.

Omboeken is duur

De redactie van De Inspecteur ontvangt ook verschillende klachten van mensen wiens vakantie de afgelopen weken is geannuleerd. Wanneer ze proberen te herboeken naar een ander moment, blijken de prijzen hard gestegen. Guy Willemsen moet bijvoorbeeld 144 euro bijbetalen voor exact dezelfde bungalow voor exact dezelfde periode volgend jaar. Dat geeft de indruk van Center Parcs bewust haar prijzen aanpast.

"Ik kan met zekerheid zeggen dat de prijzen niet gestegen zijn", benadrukt directeur Erwin Dezeure. "Maar prijzen zijn wel heel veranderlijk. Schoolvakanties vallen bijvoorbeeld  volgend jaar niet op hetzelfde moment. Dat heeft een invloed op de prijzen." Soms boeken mensen ook tijdens een promo-actie, dat heeft uiteraard ook invloed op de prijs.

Klantendienst overbelast

Daarnaast komen er ook veel klachten over de lange wachttijden bij de telefonische klantendienst. "Ons callcenter werkt heel hard, maar het kan zijn dat je soms inderdaad even moet wachten. Vooral de dagen na een persconferentie van de nationale veiligheidsraad is het vaak drukker."

Het nummer van de klantendienst is een betaallijn, het kost je 30 cent per minuut. Als er een lange wachttijd is, is het dus slimmer om later een keer opnieuw te proberen. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!