Cocktails shaken met je smartphone

maandag 11 juli 2016 - 15:32
Geproefd en goedgekeurd: Cocktail Flow
Gin-tonic beu en zin in een andere cocktail zonder naar de winkel te moeten? Probeer eens deze app.

Cocktails shaken is een kunst, maar dankzij deze gratis app wordt het een makkie.

Cocktail Flow

Wat de Cocktail Flow onderscheidt van andere cocktail-apps, is dat je er je eigen bar-voorraad kan in opslaan. Je geeft in wat je allemaal in huis hebt op het vlak van sterke dranken, likeuren, kruiden, sapjes, fruit… en de app vertelt je welke cocktails je er allemaal mee kan maken.

Heb je inspiratie nodig voor een bepaalde gelegenheid? Cocktail Flow doet je een pak voorstellen voor een familie-avond, een uitje met de vrienden of een perfect feestje thuis.

Heel handig zijn ook de filters waarmee je cocktails kan selecteren op basis van de kleur, de tijd van het jaar, het land van herkomst of het alcoholpercentage. Nooit gedacht trouwens dat een ‘Rusty Nail’ zo maar even 38% alcohol bevatte...

'Super voor de bob'

Tester Gisele uit Kontich was vooral te spreken over het aanbod non-alcoholische cocktails. Omwille van gezondheidsredenen mag ze niet te veel alcohol drinken, maar op restaurant valt het aanbod voor de Bob vaak nogal tegen.

Dat is anders in de app! Hij beperkt zich niet tot de klassiekers, maar stelt ook heel wat verrassende non-alcoholische cocktails voor. "Een gouden tip voor horecazaken die zich willen onderscheiden van de concurrentie", vindt Gisele.

 

 

Installeren?

Je hoeft eigenlijk geen smartphone te hebben om Cocktail Flow te kunnen gebruiken. Alle informatie en inspiratie staat ook op hun website. Het nadeel is dat je daar niet kan aangeven wat je allemaal in huis hebt.

Deins je niet terug van een cocktailrecept in het Engels (want Nederlands is geen optie in het talenmenu), dan kun je de app gratis installeren op je smartphone of tablet. Hier vind je de iOs-versie, hier die voor Android.

Er is een duidelijk verschil in uitzicht tussen de versie voor iOs en die voor Android. Als je ’t ons vraagt ziet de eerste er beter uit, maar de mogelijkheden zijn grotendeels dezelfde. Dus shaken maar!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!