Containerparken weer open vanaf 7 april

dinsdag 31 maart 2020 - 08:54
De wachtrijen aan recyclageparken leken oneindig wanneer de eerste coronamaatregelen aangekondigd werden. Daarom gingen ook hun deuren dicht. Maar daar komt vanaf 7 april verandering in.

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir gaf tekst en uitleg bij De Inspecteur. "Vanaf 7 april mogen recyclageparken gecontroleerd weer open gaan. Safety first. Er zullen strikte veiligheidsmaatregelen gelden. Elk fysiek contact moet vermeden worden. Je wacht in je wagen tot het jouw beurt is en je betaalt niet met cash. Het aantal bezoekers dat tegelijkertijd aanwezig is in het containerpark zal ook beperkt worden. Als jouw recyclagepark een reservatiesysteem heeft, raden we aan dat zeker te gebruiken. We vragen aan de burgemeesters om voldoende politie te voorzien om een oogje in het zeil te houden."

"Gebruik je gezond verstand"

Toen de eerste coronamaatregelen aangekondigd werden, stonden we allemaal te drummen om toch nog naar het containerpark te gaan. "We konden de veiligheid niet meer garanderen. Daarom gingen de deuren dicht. Het zijn uitzonderlijke tijden. Breng jezelf en anderen niet in gevaar. Ga enkel naar het recyclagepark als het écht dringend is. Neem eventueel contact op met hen en bekijk wat er mogelijk is. Gebruik je gezond verstand en leef de veiligheidsregels na."

Voorlopig zijn er geen uitzonderingen op welk afval je binnen mag brengen op het containerpark. "Alle fracties zijn welkom. Daarom gaan we pas binnen een week open. Zo heeft iedereen voldoende tijd om zich grondig voor te bereiden. Hopelijk komen we zo de vraag van de burgers tegemoet."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!