Coronapiccolo's in Ieper: "Shoppers ludiek op de maatregelen wijzen"

zaterdag 30 mei 2020 - 15:46
Foto: Kostumation
De stad Ieper pakt het nieuwe winkelen aan met humor. Kleurrijke piccolo's helpen de consument wegwijs in de winkelstraten.

"We zien eruit als de klassieke piccolo’s die je kent vanop hotel", vertelt Joshua van Bost van Kostumation. "Maar we zijn gewapend met handgel en dragen zelf ook mondmaskers." Dat doen zij op vraag van de stad Ieper. "Wij verzorgen wel vaker animatie in de binnenstad. Maar dit is toch net iets anders dan we gewoon zijn."

"We willen zeker niet voor politie spelen. Daar lopen er al genoeg van rond. Mensen komen al met een ietwat vreemd gevoel winkelen. Ook al moeten we soms shoppers op hun fouten wijzen, we doen dat altijd beleefd en met de nodige kwinkslag. Dat is niet makkelijk met een mondmasker op. Niemand draagt dat natuurlijk graag, zeker niet als het warm is. Maar wij hebben op dit moment een voorbeeldfunctie, dus daar hoort een mondmasker bij."

Ik loop vandaag zelfs op stelten. Zo heb ik een nog beter overzicht op de winkelstraat!

Joshua van Kostumation

Keer om indien mogelijk

Tegen welke regel wordt het meeste gezondigd? “In de verkeerde richting lopen. Maar dat gebeurt heel vaak onbewust. Mensen wandelen een winkel binnen en gaan bij het buitengaan per ongeluk de foute richting uit. Maar ze herpakken zich heel snel. En ook bij ons gaat ’t wel al eens mis! (lacht) Het overkomt iedereen wel eens.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!