De Brazilian Blow Dry

dinsdag 29 november 2011 - 16:14
krullend haar
De Brazilian Blow Dry,Brazilian Blow Out, Brazilian Keratine Treatment,… : het zijn allemaal merknamen voor eenzelfde haarbehandeling: je pluizig, weerbarstig of krullend haar in bedwang houden.
De Brazilian Blow Dry, Brazilian Blow Out, Brazilian Keratine Treatment,… : het zijn allemaal merknamen voor eenzelfde haarbehandeling: je pluizig, weerbarstig of krullend haar in bedwang houden. Hollywood is er wild van en nu gaat ook Vlaanderen overstag. Je moet er wel veel tijd en geld voor over hebben: een gemiddelde behandeling duurt 2 tot 3 uur en kost +- 300 euro. Daarvoor krijg je wel een haardos die minstens 3 maanden lang weinig extra styling nodig heeft en er supergezond uitziet. Het wondermiddel: keratine. Dat is een eiwit dat van nature in je haar zit en dat in je haar wordt gesmolten met als resultaat een zijdezachte, glanzende en makkelijk hanteerbare coupe.
En daar zit het probleem zegt VUB-professor Dermato-Cosmetologie Vera Rogiers. Er is niks mis met keratine, maar het plakmiddel om die keratine in je haar te krijgen is helemaal niet gezond. Het gaat om formaldehyde, een bestanddeel dat kankerverwekkend is. Ook al staat er op veel behandelingen dat ze formaldehydevrij zijn ook dan moet je opletten. Want methyleenglycol dat meestal ook in die behandeling zit geeft bij verwarming... formaldehyde.
Voorzichtig dus met die Brazilian Blow Dry: je haar ziet er dan wel supergezond uit, het is het niet!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!