De Inspecteur maakt rode wijn met een Hema-kit: topervaring met een zeer slechte smaak

donderdag 12 december 2019 - 08:00
Gespot in winkelketen Hema: een Make Your Own Wine-pakket waarmee je zelf in 10 dagen tijd wijn kan brouwen. Ideaal om te drinken of om cadeau te geven tijdens de feestdagen. Maar hoe gaat het in zijn werk en is die zelfgemaakte wijn ook écht lekker? De Inspecteur doet de test en laat Radio2-collega en wijnliefhebber Dennis van den Buijs proeven.

De Inspecteur koopt bij Hema een Make Your Own Wine-kit. Daarmee kan je zelf in 10 dagen tijd 5 liter wijn proberen te maken. Het pakket bestaat voor zowel rode, witte als rosé-wijn. Voor het volledige pakket betaal je €32,50. Het enige wat je zelf nog moet aankopen, is een pak kristalsuiker.

"Geweldig leuke proef"

Het maken van de wijn vindt De Inspecteur een leuke ervaring: "Het is iets tussen koken en een chemische proef in de klas. Zo moet je de materialen ontsmetten met de bijgeleverde producten en heldere handleiding helpt je stap voor stap.". Op een klein uur tijd is de eerste voorbereiding rond. Daarna moet de wijn 7 dagen gisten op een plek tussen 20 en 25 graden celcius.  Na zeven dagen moet je de wijn even proeven. Als die dan 'droog' smaakt, moet je nog klaringsmiddel door de wijn in wording roeren. Als die niet droog genoeg smaakt, moet je de wijn iets langer later rusten.  

Voor de beleving krijgt het pakket alvast een 8/10. Bekijk hier het filmpje: 

"Dit heeft niets met wijn te maken"

Radio 2-collega Dennis van den Buijs (Start je dag Antwerpen) mag de wijn die Sven heeft gemaakt proeven. Dennis maakt ook de podcast Wijncast, dus hij is de geknipte gast. Maar hij moet helaas vaststellen dat de wijn niet erg drinkbaar is. "Hij begint heel zuur, dan komt er nog een nare zoet-wrange smaak bij... Neen." Dennis geeft de zelfgemaakte wijn een 0/10! Volgens hem heeft het niets van wat wijn normaal gezien heeft. "Wijn heeft heel lekkere aroma's, maar wat jij zelf gemaakt hebt is een rood drankje waar een beetje zurigheid in zit, een beetje zoetigheid. Maar vooral heel weinig smaak."

 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!