De Inspecteur test kurkentrekkers

donderdag 4 oktober 2018 - 08:45
Een kurkentrekker: het lijkt een eenvoudig toestel, maar de ene is de ander niet.

Dat is je waarschijnlijk ook al opgevallen. Niet enkel qua prijs, vorm en uitzicht. Ook in de praktijk is er vaak een groot verschil. Bij de ene floept de kurk er uit alsof het niets is, bij de andere niks dan gedoe en miserie.

Daarom heeft De inspecteur een test op poten gezet. Sven kocht voor zijn test 6 verschillende kurkentrekkers in allerhande modellen. De prijzen varieerden van 1,99 € tot 19 €.

Om ze te testen doet hij een beroep op de studenten van Hotelschool Spermalie uit Brugge en Gido van Imschoot. Hij is de voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Sommeliers. Kenners dus, en zeker geen groentjes wat het openen van wijnflessen betreft.

Gido Van Imschoot: "Er zijn 2 modellen kurkentrekkers. Je hebt een type met een soort schroef of vijs, maar je hebt er ook met een spiraal. Ga zeker voor die tweede soort. Een spiraal draait rond in de kurk terwijl het type met de vijs een gat boort, als je dan een droge kurk hebt doe je hem gewoon stuk. Zorg ook dat de spiraal van je kurkentrekker 5 draaiingen heeft, want als hij te kort is heb je de kans dat je niet diep genoeg in de kurk gaat en je kurk breekt".

Hieronder zie je alle kurkentrekkers die werden getest met daarbij de prijs die Sven er voor betaalde én de commentaren van zijn testers.

Zij schoven de kurkentrekkers van Vacu Vin en Le Creuset naar voren. Voor huis-, tuin- en keukengebruik wordt de vleugelkurkentrekker van Vacu Vin aangeraden omdat die sterk en stevig is, en daardoor handig in gebruik.

Mensen die iets vaker een flesje kraken kunnen misschien best voor de kurkentrekker gaan van Le Creuset. Zijn ene arm vraagt misschien iets meer ervaring in het openen maar met deze kurkentrekker Le Creuset heb je wel topkwaliteit in huis, vinden mijn testers.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!