De Magnum Classic Mini bevat 'sporen van noten', de grote versie niet. Hoe kan dat?

maandag 15 juni 2020 - 14:39
De kleinzoon van Sonja is 5 jaar en dol op ijsjes. Maar omdat hij allergisch is voor noten mag hij niet zomaar alle ijsjes eten. Als Sonja naar de supermarkt gaat moet ze dus iedere keer de verpakking controleren op het al of niet aanwezig zijn van noten. Zo deed Nicole onlangs een bijzondere ontdekking.

"Ik koop voor hem altijd de bekende Magnums van Ola", vertelt Sonja in de Inspecteur. "Op de verpakking van de magnum Classic staat er niks over noten, dus die houden geen gevaar in voor hem. En het woord gevaar is niet overdreven, want bij het minste contact met noten moet hij meteen naar het ziekenhuis. Omdat een grote Magnum redelijk veel is voor een kind van 5, kocht ik onlangs de mini's. Voor de zekerheid controleerde ik toch de verpakking even en daarop las ik 'kan sporen van noten bevatten'."

Het zijn beide dezelfde Magnums, enkel het formaat is anders. Waarom kunnen die mini's dan wel 'sporen van noten' bevatten, en de normale grote Magnums niet?

Gedeelde productielijn

Freek Bracke van Unilever, de producent van de Magnums, bevestigt het verhaal van Sonja. "Het klopt dat de vermelding op de verpakkingen van de Magnum Classic Mini en de gewone Magnum Classic verschilt en daar is ook een logische verklaring voor. Op de verpakking van de Magnum Mini staat ‘kan sporen van noten en aardnoten (pinda’s) bevatten’. Op dezelfde machine of productielijn als voor de Magnum mini maken we immers ook ijsjes die met amandelen of pinda’s worden gemaakt. Uiteraard worden de productielijnen steeds grondig gereinigd maar om alle risico’s uit te sluiten moeten we vermelden dat het product sporen van noten en pinda’s kan bevatten."

"Op de verpakkingen van de normale Magnum Classic hoeft die vermelding niet te staan omdat we op de productielijnen van deze Magnum Classic geen ijs met noten maken. De vermelding op de verpakking is dus afhankelijk van de productielijn waarop het ijsje wordt gemaakt."

De uitleg van Freek klinkt alleszins als muziek in de oren van Sonja's kleinzoon want die gaat vanaf nu enkel nog de grote Magnums krijgen van zijn oma. Want ook al is het risico op een allergische reactie bij de Mini's klein, Sonja gaat het niet riskeren deze nog voor hem te kopen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!