De producttest: moet je echt je voeten niet vegen op de extra absorberende droogloopmat?

donderdag 14 november 2019 - 08:41
"Dankzij deze magische mat heb je altijd schone schoenen zonder dat je zelfs je voeten hoeft af te vegen." De reclameslogan van de extra absorberende droogloopmat liegt er niet om. En dus wil De Inspecteur weten of deze mat echt zo uitzonderlijk is. Helemaal niet, zo blijkt na een grondige test.

"Deze mat is alles behalve magisch"

De Inspecteur doet voor de test een beroep op de leerlingen van het eerste jaar van het Sint-Jozefscollege in Aarschot. Hun speelplaats grenst aan een grasveld en een zanderig terrein en dus komen de leerlingen vaak met vuile voeten de klas binnen. Leerkracht Marijke zou dus wel baat hebben bij een magische deurmat. 

Marijke heeft weinig vertrouwen in de mat want die ziet er niet bijzonder uit. En ook de leerlingen zijn sceptisch. "We denken niet dat de mat zoveel beter is dan andere matten. Ze ziet er echt heel gewoon uit." 

De voorspelling komt al snel uit. 

Onze voeten zijn niet proper na één stap over de mat. Deze mat is dus helemaal niet magisch. Het is een doodgewone mat. De reclame is misleidend

Leerlingen eerste jaar, Sint-Jozefscollege Aarschot

Pluspunten

  • Het is een zachte mat
  • De mat is niet te duur: 25 euro 
  • Als je je schoenen meerdere keren afveegt, zijn ze proper

Minpunten

  • De mat is niet magisch
  • Ze pluist als je ze uitpakt, de hele vloer ligt vol
  • Voor die prijs vind je ook matten die veel mooier zijn 

5 op 10 

De mat krijgt net een voldoende van de leerlingen. "Je kan niet zeggen dat ze niet werkt. Maar het ding is alles behalve magisch. Onze voeten zijn nog heel vuil na één of meerdere stappen. We zullen na de les nog goed moeten borstelen." 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!