De Producttest: "Pictionary Air is leuker én creatiever dan het klassieke spel"

donderdag 24 oktober 2019 - 07:53
Een gezellige Pictionary avond met vrienden. Da's altijd tof! Je kan het klassieke spel sinds kort vervangen door de splinternieuwe variant Pictionary Air. Je tekent dan niet meer op papier, maar in de lucht! Je bewegingen worden via een app live geprojecteerd op een scherm. De Inspecteur laat het spel testen door een enthousiaste groep vrienden.

Tekenen in de lucht 

Het klassieke Pictionary spel kent iedereen ondertussen wel. Je verdeelt je vriendengroep in twee teams. De tekenaar doet z'n best om al tekenend zoveel mogelijk woorden uit te beeldend, de rest van het team probeert die woorden binnen de tijd te raden. 

Het spel bestaat al jaren. Maar sinds kort bestaat er een moderne variant. Speelgoedfabrikant Mattel (bekend van Barbie) heeft de Pictionary Air gelanceerd. Je tekent dan niet op papier, maar in de lucht. Je tekening verschijnt via de app live op het scherm van je smartphone of tablet. Wie wil kan de beelden ook nog casten naar een smart TV. 

"Je bent deel van de tekening"

De Inspecteur laat het spel testen door acht vrienden uit Brussel. 

De opstart verloopt wat moeizaam omdat het wat zoeken is hoe het spel precies werkt. Gelukkig zit er in de app een duidelijke speluitleg die iedereen snel op weg zet. 

Je bent zelf deel van de tekening en da's leuk. De ballon die je tekent kan je vasthouden, de hoepelrok kan je rond je lichaam tekenen. Dat maakt het leuk én creatief.  

Silke, Joke, Frin, Frederik, Jasper, Rachel, Ine - de testkandidaten

Pluspunten

  • Het is interactief
  • De app is gratis te downloaden; om te spelen, heb je geen internet meer nodig.
  • In de app kan je de uitleg vinden, net zoals de timer en de puntentelling
  • De tekenpen werkt goed. De tekening verschijnt direct en duidelijk op het scherm
  • Je kan de video van het tekenen na elke rond opslaan en indien gewenst ook delen  

Minpunten

  • Je hebt een smartphone of een tablet nodig

Score: 8 op 10

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!